Inloggen

15 x Gratis evenementen in juni 2023

Links: © Almicheal Fraay - Amsterdam ArtRechts: aaltjesdagen.nl
Een gratis dagje uit of avondje uit beleven? In juni zijn er leuke festivals en evenementen die je zonder entree kunt bezoeken.

Geniet van gratis optredens van artiesten tot markten zonder entree en van kunst in de natuur tot eigenzinnig theaterfestival. Bekijk hieronder 15x evenementen en festivals die je gratis kunt bezoeken in juni 2023.

1. Amsterdam Art Week

Amsterdam Art Week
Amsterdam Art Week is hét evenement om te ontdekken wat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van hedendaagse kunst. Vijf dagen lang maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst bij de meer dan 50 deelnemende locaties.
31 mei t/m 4 juni 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. Aaltjesdagen

Van een foodfestival, salsafeest en muziekoptredens tot een kinderspeelparadijs, watersport, kunst in het park en bottertochten. Tijdens de Aaltjesdagen is er voor alle leeftijden wel iets te beleven.
9 t/m 11 juni 2023 | Harderwijk (Gelderland)

3. Grachtenfestival Meppel

Grachtenfestival Meppel
Jaarlijks vindt het groots opgezet Grachtenfestival plaats. Met een botenshow met historische schepen, concerten op een drijvend podium, shanty- en piratenkorenfestival, een grote braderie met oude ambachten en heel veel meer.
9 t/m 11 juni 2023 | Meppel (Drenthe)

4. Vlissingen Vintage

Vlissingen vintage biedt met 20 live bands, oldtimers show, vintage markt, vinyl beurs, kinder attracties volop plezier in het centrum van Vlissingen.
16 t/m 18 juni 2023 | Vlissingen (Zeeland)

5. Vlaggetjesdag Scheveningen

Vlaggetjesdag Scheveningen
Visliefhebber of niet, Vlaggetjesdag Scheveningen staat traditiegetrouw bol van de feestelijke activiteiten. Scheveningse tradities en de ‘Hollandse nieuwe’ staan centraal!
17 juni 2023 | Scheveningen (Zuid-Holland)

6. Dag van de Bouw

Benieuwd wat er achter de hekken rondom een bouwplaats gebeurt? Kom dan naar Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni! Meer dan 125 bouwplaatsen door heel Nederland stellen dan hun bouwplaats gratis open voor publiek.
17 juni 2023 | Door heel Nederland

7. TT Festival

TT Festival
Niet alleen op het TT Circuit racen de motoren over het asfalt, ook in het centrum van Assen ruik je de geur van brandend rubber. Rondom de MotoGP is er 9 dagen festival in de binnenstad van Assen.
17 t/m 25 juni 2023 | Assen (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Nationale Oldtimerdag

Aan de boorden van de voormalige Zuiderzee staan ruim 400 oldtimers te glimmen voor een prachtige familiedag. Het evenement is uitgegroeid tot de grootste meeting in haar soort in de Benelux en is gratis toegankelijk.
Zaterdag 17 juni 2023 | Lelystad (Flevoland)

9. Ter Steege Ballonfestival Hardenberg

Op het kleurrijke Ter Steege Ballonfestival stijgen gedurende drie dagen de meest bijzondere en exclusieve ballonnen op. Elke avond zullen er ongeveer 30 - 35 ballonnen het luchtruim kiezen.
22 t/m 24 juni 2023 | Hardenberg (Overijssel)

10. North Sea Round Town

North Sea Round Town
North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad.
22 juni t/m 9 juli 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

11. CityProms Festival

Drie dagen lang gratis naar concerten op de mooiste plekjes in Leeuwarden. Muziekfestival CityProms biedt een heleboel klassiek, maar ook jazz, soul, R&B, hafabra en pop en rock.
23 t/m 25 juni 2023 | Leeuwarden (Friesland)

12. Kersenfestival Cothen

Kersenfestival Cothen
Twee dagen lang is er voor alle leeftijden van alles te beleven bij het Kersenfestival Cothen. Er is een gevarieerd programma met vele activiteiten, muziek, demonstraties en een Kersenmarkt met kraampjes in de boomgaard.
24 en 25 juni 2023 | Cothen (Utrecht)

13. Van Gogh Live

Van Gogh Live is hét jaarlijkse gratis toegankelijke popfestival van Zundert. Ieder jaar kun je genieten van een aanbod aan live muziek in de breedste vorm, van lokaal tot internationaal.
24 en 25 juni 2023 | Zundert (Noord-Brabant)

14. Stockdagen Arnhem

Stockdagen Arnhem
Ben je helemaal gek van mode en design? Bezoek dan de Stockdagen Arnhem! Ontwerpers uit het hele land en winkels in Arnhem openen hun deuren om hun stock te verkopen.
29 juni t/m 2 juli 2023 | Arnhem (Gelderland)

15. Sail Den Helder

Sail Den Helder
Vele tientallen indrukwekkende en bijzondere Tall Ships vanuit de hele wereld gaan voor anker in de haven van Den Helder. Sail Den Helder valt samen met de Marinedagen. Het bruist dan ook van festiviteiten en optredens van vele artiesten.
29 juni t/m 2 juli 2023 | Den Helder (Noord-Holland)

16. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende tips voor een dagje uit.

Meivakantie - De leukste activiteiten met kinderen
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Bezoek de Koala’s in Ouwehands Dierenpark
10 x Festivals in april 2024
Toon de nieuwste thema's »