Inloggen

Hartverwarmende kerstconcerten

Links: © Jan HordijkRechts: © X-Mas Vocals - X-Mas Vocals
Wat is er nu hartverwarmender in de periode rond Kerst dan samenkomen en luisteren naar al die mooie kerstliederen tijdens een kerstconcert!

Door heel Nederland zijn er prachtige kerstconcerten om te bezoeken. Geniet van kerstmuziek gespeeld door orkesten en gezongen door koren en solisten.

Hieronder vind je een aantal mooie kerstconcerten uitgelicht.

1. Ciconia Consort - Kerst met de gebroeders Grimm

Ciconia Consort - Kerst met de gebroeders Grimm
Het Ciconia Consort presenteert een kerstconcert in de sfeer van de klassieke sprookjes. Een soort ‘Harry Potter’, maar dan anders. Want ook in vroeger tijden was kerstmis de tijd van ‘fantasy’. Maar dan in de vorm van sprookjes, zoals die verteld werden door de gebroeders Grimm.
Zondag 10 december 2023 - Emmeloord (Flevoland)
Woensdag 20 december 2023 | Zutphen (Gelderland)
Vrijdag 22 december 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)
Zaterdag 23 december 2023 | Oss (Noord-Brabant)
Zaterdag 16 december 2023 | Den Haag centrum (Zuid-Holland)

2. Dickenskoor the X-Mas Vocals

Dickenskoor the X-mas Vocals treden op bij Museum Vosbergen met meerstemmige Engelse Christmas Carols. Tijdens hun optreden zijn ze gekleed in stijlvolle kostuums uit de tijd van Engeland rond 1860.
Zondag 10 december 2023 | Eelde (Drenthe)

3. Sfeervol kerstconcert pianovirtuoos Rangel Silaev

Sfeervol kerstconcert pianovirtuoos Rangel Silaev
Sfeervol kerstconcert vol eigen composities: Pianist / componist Rangel Silaev houdt zijn bijzondere kerstconcert in zijn concertzaal “Era Studio's” Geniet van neo-klassieke muziek en ook andere muziekgenres komen aan bod.
Zondag 10 december 2023 | Venray (Limburg)

4. Intiem Kerstconcert - flamencogitarist El Periqui

Intiem Kerstconcert - flamencogitarist El Periqui
Tijdens het intieme concert in een prachtige verwarmde yurt zal flamencogitarist El Periquín je verrassen met ingetogen gitaarspel met een mysterieuze en hypnotiserende sfeer.
Zaterdag 23 december 2023 | Terwolde (Gelderland)

5. Kerstconcert Kamerkoor Zuid - Bavo Cantorij

Bij Kerst hoort vanuit de traditie muziek. En die muziek laat Kamerkoor Zuid horen, samen met de Bavo Cantorij Haarlem. Een kerstconcert in de Sint Jozefkerk waarmee de koren hoop op vrede willen uitspreken.
Zaterdag 9 december 2023 | Tilburg (Noord-Brabant)

6. Kerstconcerten weekend

In de mooie historische kerk van Oost-Souburg zijn er verschillende orkesten en koren te horen waar je zo binnen kunt lopen wanneer het jou uitkomt.
15 t/m 16 december 2023 | Oost-Souburg (Zeeland)

7. Kerstconcert RejoiSIng Christmas

Kerstconcert RejoiSIng Christmas
Dit jaar het 10e kerstconcert van Gospelkoor Rejoice! Het thema van dit jaar is “Celebrate X-mas!”. Het wordt extra leuk, want Kindermusicalkoor KOEMI (voorheen Kisi) zingt dit jaar mee.
Zaterdag 16 december 2023 | Vleuten (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kerstconcert door het Huygens Consort

Laat je betoveren door hemelse muziek, vooruitkijkend naar het licht van Kerst. Een groot gedeelte van het programma wordt gewijd aan de Misa Criolla van Ariel Ramirez.
Zondag 17 december 2023 | Balkbrug (Overijssel)

9. Capella Groningen Sys willekomen

Kerstmis is bij uitstek een tijd voor muziek, met een uitgebreid aanbod van kerstconcerten. Capella Groningen wil hieraan graag een unieke toevoeging bieden met een bijzonder programma vol kerstmuziek uit de middeleeuwen en renaissance.
Zaterdag 9 december 2023 | Groningen (Groningen)
Zondag 10 december 2023 | Middelstum (Groningen)

10. Nieuwe Philharmonie Utrecht Messiah

Nieuwe Philharmonie Utrecht Messiah
Vier prachtige solisten, een klein barokorkest, een kamerkoor met 16 zangers in een intieme, joyeuze kerstsfeer, kortom; een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten.
15 december 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)
20 december 2023 | Groningen (Groningen)

11. Politie Kerstconcert

De politie in Twente heeft muzikale collega’s die je uitnodigen om aanwezig te zijn bij een speciaal kerstconcert. Het Politiekoor Twente en de Twentse Politie kapel verzorgen een gevarieerde en muzikale avond.
15 december 2023 | Oldenzaal (Overijssel)
22 december 2023 | Enschede (Overijssel)

12. Gloria Kerstconcert

Gloria Kerstconcert
Gloria! Licht in de Sint Jansbasiliek. In dit betoverende concert staat het Gloria van Antonio Vivaldi centraal. De muziek is hemels, uitgevoerd door de internationaal bekende barokster Maarten Engeltjes. De sopraansolo’s komen uit de gouden keel van Elisabeth Hetherington.
15 december 2023 | Laren (Noord-Holland)

13. Et Cantorum zingt Christmas Carols

Kamerkoor Moderato Cantabile heeft voor dit kerstconcert een gevarieerd programma van bekende Christmas Carols en andere bij deze tijd passende prachtige muziek over licht en stilte, waarbij schoonheid en mysterie naadloos in elkaar overgaan.
16 december 2023 | Kloosterburen (Groningen)

14. Kerstconcert LUX

Kerstconcert LUX
Een kerstconcert met oude en middeleeuwse muziek. Kamerkoor voor oude muziek Capella Ducis en De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch geven een gezamenlijk kerstconcert in de H. Antonius Abt kerk.
16 december 2023 | Bokhoven (Noord-Brabant)

15. Kerst Sing-a-long met Cor Bakker

Kerst Sing-a-long met Cor Bakker
Cor Bakker geeft samen met zijn eigen trio, het Amsterdams Zwanenkoor en de solisten Karin Bloemen, Fay Claassen en Humphrey Campbell en met presentatie van Jacques Klöters een Kerstconcert in de prachtige Westerkerk.
Donderdag 21 december 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

16. Meer kerstconcerten

Hierboven is slechts een selectie van Kerstconcerten. In de concertagenda vindt je er nog veel meer. Wil je in de sfeer van kerst blijven? Bekijk de kerstfairs en winterse belevingen.
Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn. Of kijk op Uitzinnig.nl voor andere leuke uitjes.

Kaartverkoop Central Park Festival van start
De leukste Klimparken in Nederland
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Verras je vader met deze 10 uittips op Vaderdag 2024
Toon de nieuwste thema's »