Menu
Tips

De 10 leukste musea van Gelderland

Links: Boerderijmuseum De BovenstreekRechts: Hemelvaartkoepel in Museumpark Orientalis
Hoe vaak ga jij naar een museum? Ken je deze musea in Gelderland al? Ook de minder bekende musea in dit overzicht zijn de moeite waard. Laat je verrassen!

1. Arnhems Oorlogsmuseum 40 - 45

Arnhems Oorlogsmuseum 40 - 45
Dit unieke oorlogsmuseum laat je een overzicht en een nauwkeurig beeld zien van de Tweede Wereldoorlog. Het gaat met name om Arnhem en haar omgeving zelf. Er zijn veel spullen uit de oorlog bewaard gebleven die je hier kunt bekijken.
41 stemmen Meer info

2. Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum
Beleef de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum. Bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen brengen onvergetelijke herinneringen boven aan het dagelijks leven van vroeger. Er staan historische huizen en boerderijen in het landelijke museumpark.
38 stemmen Meer info

3. Lalique Museum Doesburg

In Lalique Museum Doesburg gaat een wondere wereld aan glaswerk voor je open. Het museum is gewijd aan de glas- en juwelenkunstenaar René Laligue. Hij leefde van 1860-1945 en was de Rembrandt van de glas- en juwelenkunst.

Het glasmuseum is een monumentaal Rijksmonument. Bewonder hier glaswerk in alle denkbare kleuren en maten. Kom in dit unieke museum te weten hoe René Lalique ..
36 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Boerderijmuseum De Bovenstreek

Boerderijmuseum De Bovenstreek
In Boerderijmuseum De Bovenstreek kom je veel te weten over het boerenleven zoals dat vroeger was. Wanneer je de boerderij uit 1753 binnenloopt, ga je een stap terug in de tijd. Loop door de mooie kamer met antieke tegeltjes en bekijk de opgemaakte bedstee.

Bewonder hoe het boerengezin hier leefde en werkte. In de kleine kelder zijn de weckflessen met groenten en vruchten uit de tuin te zien. ..
32 stemmen Meer info

5. Museumpark Orientalis

Reis in eigen land naar het nabije Midden-Oosten! In het 30 ha groot Museumpark Orientalis beleef je de kleurrijke wereld van christendom, jodendom en de islam die hier tot leven komt. Stap een echt Joods en Arabisch dorp binnen of verken het plein van Pilatus en een sfeervolle Romeinse straat.

Het hele jaar door zijn er evenementen met activiteiten, demonstraties (bv. Oude ambachten), ..
29 stemmen Meer info

6. Museum Elburg

Museum Elburg is gevestigd in een 15e eeuws vrouwenklooster. De vaste collectie bestaat uit voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en omgeving. Daarnaast zijn er jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen. De Vischpoort, Kazematten en het muurhuisje behoren ook tot het museum.
26 stemmen Meer info

7. Nederlands Bakkerijmuseum

Nederlands Bakkerijmuseum
In dit gezellige museum kom je meer te weten over de geschiedenis van brood en banket. Het is het grootste bakkerijmuseum in Nederland en heeft een unieke collectie. Op een speelse manier leer je veel over brood en banket.
22 stemmen Meer info

8. Galerie en Beeldentuin De Queeste

Galerie en Beeldentuin De Queeste bestaat uit een galerie en een beeldentuin. In de galerie wordt expressief werk geëxposeerd van aanstormend talent alsmede gevestigde namen uit zowel Nederland als Bulgarije. In de beeldentuin, een oud Engelse parktuin, worden beelden omzoomd door prachtige natuur.
19 stemmen Meer info

9. Paleis Het Loo

Paleis het Loo is gesloten ivm een grondige renovatie. Het paleis gaat weer open op 15 april 2022.

Paleis Het Loo was voorheen het onderkomen van de Koninklijke familie. Voormalig koningin Wilhelmina was de laatste vaste bewoonster van Het Loo (1948 - 1962).
16 stemmen Meer info

10. Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum
Als liefhebber van beeldende kunst mag een bezoek aan het Kröller-Müller Museum niet ontbreken. Bewonder hier een wereldberoemde collectie van beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw.

Het museum beschikt over de tweede grootste Van Gogh collectie ter wereld! Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Monet, Seurat, Picasso en Mondriaan.
13 stemmen Meer info

11. CODA Museum

In het CODA Museum kun je moderne en hedendaagse kunst zien. De hedendaagse kunst bestaat vooral uit papierkunst en sieraden. Er zijn verschillende exposities over de streekhistorie van Apeldoorn en omstreken.
2 stemmen Meer info

12. Afrika Museum

Afrika Museum
Het Afrika Museum is het enige volkenkundige museum in Nederland dat zich specifiek richt op Afrikaanse kunst en culturen ten zuiden van de Sahara. Het museum beschikt over een unieke collectie traditionele en hedendaagse kunst uit Afrika en de Afrikaanse diaspora.

De combinatie van een Binnenmuseum met fraaie tentoonstellingen en een Buitenmuseum waar beleving centraal staat, maakt het Afrika ..
1 stem Meer info

13. Museumboerderij Mariahoeve

Het kleinschalige openluchtmuseum Mariahoeve laat zien hoe drie zussen hier ruim 90 jaar gewoond hebben, van 1907 - 2003. Het museum is geheel in oorspronkelijk staat gehouden. Gidsen geven rondleidingen en vertellen over de unieke geschiedenis van deze boerderij op de Veluwe.
1 stem Meer info

14. Nederlands Artillerie Museum

Op de top van de Woldberg ligt het Nederlandse Artillerie Museum (Historische Collectie Korps Veldartillerie). Op de Legerplaats bij Oldebroek is 750 vierkante meter aan tentoonstellingen te bewonderen. Je krijgt hier een duidelijk beeld van het Wapen der Artillerie en haar rijke geschiedenis.
1 stem Meer info

15. Museonder

Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld en is gevestigd in het Bezoekerscentrum van het Nationale Park De Hoge Veluwe.
1 stem Meer info

Alle musea in Gelderland
De 10 leukste attracties van Gelderland
De 10 leukste actieve uitjes van Gelderland
De 10 leukste theaters van Gelderland
Dino uitjes in Nederland
Verrassend er op uit .. »