De 10 leukste theaters van Gelderland

Links: © Schouwburg LochemRechts: © Veluvine
Hoe vaak ga jij naar het theater? Ken je deze theaters in Gelderland al? Ook de minder bekende theaters in dit overzicht hebben een verrassend aanbod. Bezoek eens een van deze theaters voor een leuk avondje uit!

1. Schouwburg Lochem

Schouwburg Lochem
Schouwburg Lochem is een intiem theater dat veel verschillende genres aanbiedt. Cabaret, concert, dans, maar ook muziek, toneel, lezingen en nog veel meer. Er is een breed cultureel aanbod.
41 stemmen Meer info

2. Veluvine

Dit bruisende podium biedt diverse genres aan. Van theater, muziek en dans tot exposities, jeugdvoorstellingen en film. Voor jong en oud en voor iedere smaak wat wils!
38 stemmen Meer info

3. Schaffelaartheater

In het Schaffelaartheater is veel te beleven en is iedere voorstelling bijzonder. Van toneel, dans, musical en cabaret tot jeugdvoorstellingen, wereldmuziek, klassiek en shows. Er is aan iedere smaak en leeftijd gedacht!
35 stemmen Meer info

4. Theater Harderwijk

Theater Harderwijk biedt voor elk wat wils. Met zowel voorstellingen voor kinderen als toneel, cabaret, shows en muziekoptredens voor ouder publiek. Een veelzijdig theaterprogramma met gevestigde namen en nieuw talent.
32 stemmen Meer info

5. Theater De Poorterij

Theater De Poorterij
Theater De Poorterij in Zaltbommel is een intiem en gezellig theater dat plaats biedt aan 275 bezoekers. Het theater wordt veel gebruikt voor try-outs van cabaretiers. Een theater met een veelzijdig programma van vooral muziek en cabaret. Zowel met lokaal talent als met landelijk bekende artiesten.
29 stemmen Meer info

6. Gruitpoort Kunst en Cultuur

In Kunst en Cultuurcentrum De Gruitpoort kun je terecht voor theater, het filmhuis, kunstprojecten, cursussen, workshops en culturele ontmoetingen.

Theater
Wekelijks op de vrijdag en soms op de woensdag is er een theateravond met een bijzondere, eigenzinnige kwaliteitsprogrammering. Voor kinderen is er iedere maand op zondagmiddag een theater- of ..
26 stemmen Meer info

7. De Theaterloods

De Theaterloods
De Theaterloods is te vinden in het prachtige natuurgebied op de Veluwe. Het ligt op het terrein van het voormalig Zendstation Radio Kootwijk. Ruimte, rust en stilte zijn bij dit theater van groot belang.
22 stemmen Meer info

8. Theater en Congrescentrum Hanzehof

Theater en Congrescentrum Hanzehof heeft een concertzaal en theaterzaal ter beschikking dat jaarlijks meer dan 120 voorstellingen en concerten biedt. Bekende artiesten maar ook amateurverenigingen uit Zutphen en omgeving geven jaarlijks voorstellingen in het theater. Ook voor kinderen en jeugd zijn er speciale voorstellingen.

Voorafgaand aan een aantal concerten en voorstellingen kun ..
19 stemmen Meer info

9. Theater Astoria

Laat u verassen door de stijlvolle inrichting en de historische Art-Deco elementen van dit prachtige theater. U kunt Theater Astoria bezichtigen of een bezoek brengen aan een muzikaal of cultureel evenement.
16 stemmen Meer info

10. Stadsschouwburg Nijmegen

Stadsschouwburg Nijmegen
De Stadsschouwburg van Nijmegen behoort tot de grotere theaters in Nederland. Jaarlijks trekt het theater ruim 100.000 bezoekers naar de voorstellingen; cabaret, dans, jeugd, klassieke muziek, literair, musical, show & entertainment, opera en operette, theater- en popconcerten, toneel, wereldmuziek en - dans.

De schouwburg beschikt over een theaterzaal met ruim 900 zitplaatsen, ..
13 stemmen Meer info

11. Het Musiater

Van cabaret, dans en klassieke muziek tot musicals, muziektheater en shows. Er wordt aan iedere smaak gedacht.
1 stem Meer info

12. Theater Cultura

Theater Cultura
Theater Cultura heeft een intiem karakter en een uitstekende akoestiek. Het theater is een platform voor toneel, cabaret, kamermuziek en jeugdtheater. Behalve voor professionele voorstellingen is er ook veel aandacht voor amateurkunst en amateurgezelfschappen.
1 stem Meer info

13. Schouwburg Amphion

Schouwburg Amphion is centraal gelegen in het centrum van Doetinchem, naast de bioscoop en op ongeveer 15 minuten loopafstand van het treinstation. Het theater heeft een gevarieerd aanbod van toneelvoorstellingen, muziekoptredens, dans, musicals, cabaret en familievoorstellingen.
1 stem Meer info

14. Huis van Puck

Huis van Puck is een theater in het voormalige Menno van Coehoornkazerne te Arnhem in de wijk Klarendal. Op het programma staan cabaret en toneel, met vooral amateurtheater. Liefhebbers van amateurtheater komen hier volledig aan hun trekken.
1 stem Meer info

15. Junushoff Wageningen

Theater Jununhoff heeft een uitnodigende theateragenda. Van cabaret, muziek en dans tot concerten, toneel en opera. Het theater bestaat uit een grote en een kleine zaal met elk een eigen sfeer.

Vooraf of na een voorstelling kan gezellig iets gedronken worden in het theatercafé. Veel artiesten komen hier na een voorstelling ook nog even een drankje drinken.
1 stem Meer info

Verrassend er op uit .. »