Menu
Tips

De 10 leukste attracties van Gelderland

Links: appeltern.nlRechts: Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Gelderland al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern is een 22 ha groot park met meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. Je kunt hier ideeën opdoen voor je eigen tuin, maar uiteraard ook heerlijk van de natuur genieten.
40 stemmen Meer info

2. Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dé plek om rust te ervaren, bijzondere landschappen en wilde dieren te zien, maar ook deel te nemen aan georganiseerde activiteiten voor jong en oud.
37 stemmen Meer info

3. Fluisterboot Zutphen

Fluisterboot Zutphen
Tijdens een rondvaart in een fluisterboot over de rivier de Berkel zie je de mooiste plekjes langs de route. De vaartocht duurt een uur. De fluisteraar (schipper) vertelt over de geschiedenis van deze Hanzestad en haar historische monumenten.
34 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Historische Kelders Arnhem

In de veertiende eeuw werden in Arnhem herbergen, koopmanshuizen en wijnhuizen gebouwd. De handelsstad beleefde toen een bloeiperiode. In deze tijd werden de grote huizen voorzien van een kelder voor de opslag.
32 stemmen Meer info

5. Recreatiegebied Zandenplas

Recreatiegebied Zandenplas
Recreatiegebied Zandenplas ligt midden in de eeuwenoude bossen van de Veluwe. Het is een klein bosbad met strand, kiosk en speeltoestellen.
28 stemmen Meer info

6. Recreatiegebied Kievitsveld

Recreatiegebied Kievitsveld ligt in een bos- en vogelrijke omgeving op de Veluwe. Kievitsveld bestaat uit diverse meertjes met strand, waterskibaan en kiosk.
24 stemmen Meer info

7. Huis Verwolde

Huis Verwolde
Verwolde heeft een eeuwenlange geschiedenis. Al in de veertiende eeuw stond er een kasteel op het landgoed. In 1776 werd Huis Verwolde gebouwd. De marmeren schoorsteenmantels, tapijten, spiegels en meubels zijn prachtig om te zien.
21 stemmen Meer info

8. Kasteel Vorden

Kom en bezoek dit 12e eeuwse kasteel; het enige privé bewoonde, en authentiek ingerichte kasteel van Nederland. Dwaal door de sfeervolle ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens en keldergewelven.

Met een audiotour, die door de bewoners van het kasteel is opgesteld en ingesproken, kun je een rondgang maken en de historische huiselijkheid beleven.
18 stemmen Meer info

9. A. Vogel Tuinen

De A. Vogel Tuinen zijn gelegen in de bossen van Landgoed Zwaluwenburg. Maak een gezonde wandeling op het prachtige landgoed en bewonder de geneeskrachtige planten en kruiden. Een gezond en gezellig dagje uit begint hier!
16 stemmen Meer info

10. Schaapskooi Ermelo - Bezoekerscentrum

Schaapskooi Ermelo - Bezoekerscentrum
De Ermelose Schaapskooi is sinds 2003 het onderkomen van zo'n 400 Veluwse Heideschapen en behoort tot de grootste van Nederland.
13 stemmen Meer info

11. Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth ligt in de uiterwaarden en is gebouwd in de 13e eeuw. Het is een stoer, middeleeuws kasteel omgeven door bossen, weilanden en akkers.
2 stemmen Meer info

12. Rosenhaege Living Gardens

Rosenhaege Living Gardens
Rosenhaege is een bijzondere locatie in niemandsland in buurtschap Kotten bij Winterswijk. Alles straalt hier een Engelse sfeer uit. Buiten zijn de tuinen die je in de sfeer van het Engelse Landleven brengen. Binnen heb je het idee dat je in een Engelse boerderij terecht bent gekomen.
2 stemmen Meer info

13. Bezoekerscentrum Nunspeet - Veluwe

Bezoekerscentrum Bezoekerscentrum Nunspeet - Veluwe is het startpunt voor een bezoek aan dit deel van de Veluwe. Zo starten hier diverse wandelroutes door het bosgebied. Verder is er een expositie over het ontstaan en de ontwikkeling van de Veluwe met informatie over de dieren en het gevarieerde landschap.

Rond het bezoekerscentrum is er voor jong en oud wat te doen. Met een kabouterhut voor ..
1 stem Meer info

14. Tuin en roofvogeltuin De Havikshof

De Havikshof is een tuin waar verschillende roofvogels te bewonderen zijn. De fraaie parkachtige tuin is een aangename plek met aantrekkelijke doorkijkjes en een grote waterpartij. 
Op afspraak worden roofvogelshows gegeven.
1 stem Meer info

15. Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden.
1 stem Meer info

Alle attracties in Gelderland
De 10 leukste theaters van Gelderland
De 10 leukste actieve uitjes van Gelderland
De 10 leukste musea van Gelderland
Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober
Verrassend er op uit .. »