Inloggen

De 10 leukste theaters van Limburg

Links: © Rob Nijpels - Grote zaal in het Toon Hermans TheaterRechts: © Openluchttheater Valkenburg
Hoe vaak ga jij naar het theater? Ken je deze theaters in Limburg al? Ook de minder bekende theaters in dit overzicht hebben een verrassend aanbod. Bezoek eens een van deze theaters voor een leuk avondje uit!

1. Openluchttheater Valkenburg

Openluchttheater Valkenburg
Dit is wel een hele bijzondere en unieke plek om een voorstelling in de buitenlucht te beleven! In Openluchttheater Valkenburg zit je tussen het ‘mergel en groen’. Het oudste openluchttheater van ons land bevindt zich op de flanken van de Cauberg en is ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers.

Voorstellingen vinden plaats in het monumentale Openluchttheater, ontworpen in de vorm ..
41 stemmen Meer info

2. ECI Cultuurfabriek

Geniet hier van de leukste en mooiste pop, theater, film en filmhuis films. Er is een breed aanbod, dus dat betekent voor iedere smaak wat wils. In het ECI café kun je terecht voor een lekker drankje.
39 stemmen Meer info

3. Bordenhal

Bordenhal
De Bordenhal is het eigen theater van Toneelgroep Maastricht. De theaterzaal is gevestigd in een voormalige fabriekspand aan de Oostelijke oever van de Maas en ligt op loopafstand van het station en het Onze Lieve Vrouwe Plein (via de loopbrug).
34 stemmen Meer info

4. Parkstad Limburg Theaters - Theater Heerlen

Parkstad Limburg Theaters programmeert een breed aanbod verspreid over 5 zalen. Naast de reguliere programmering wordt er veel aandacht geschonken aan popmuziek. Speciaal hiervoor is de Limburgzaal gebouwd.
32 stemmen Meer info

5. TheaterHotel De Oranjerie

TheaterHotel De Oranjerie

TheaterHotel De Oranjerie ligt in hartje Roermond en biedt een breed repertoire aan theatervoorstellingen. Hierbij valt te denken aan professionele voorstellingen als: cabaret, theatershows, concerten, musicals, familie- en kindervoorstellingen, muziektheater, dansvoorstellingen of opera's/operettes.

De Theaterzaal heeft in totaal 799 zitplaatsen. Voor kinderen zijn aparte ..

29 stemmen Meer info

6. Schouwburg Venray

Van mime, toneel, theater en musical tot operette, dans, familievoorstellingen, wereldmuziek en concerten. In Schouwburg Venray is voor iedereen wat te beleven. Voor jong en oud en voor iedere smaak wat wils.
26 stemmen Meer info

7. Pesthuys Podium

Pesthuys Podium
Dit kleine en gezellige theater in het oude centrum van Maastricht biedt naast amateurvoorstellingen ook muziek, cabaret, toneel en theater.
23 stemmen Meer info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Gotcha Weert

Midden in het centrum van Weert ligt Gotcha Cinema. Voor een gezellige avond of middag uit ben je hier op het goede adres. In de cinema worden de nieuwste films getoond. Ook is er een restaurant en café. Dit maakt Gotcha tot een unieke combinatie.
18 stemmen Meer info

9. Theater Landgraaf

Theater Landgraaf is gevestigd in een oude kerk in Waubach. Een bijzondere locatie waar plaats is voor 160 bezoekers. Door de vlakke opzet van het theater kan het publiek de artiesten bijna aanraken. Dit geeft een aangename en intieme sfeer.

Het aanbod van het theater is breed en bestaat uit cabaret, dans, muziek, jeugdtheater, toneel, pop en rock optredens en wereldmuziek. Zie de ..
16 stemmen Meer info

10. DOK6

DOK6
Dok6 is hét culturele uitgaanscentrum van Panningen. Met een theater, 3 servicebioscoopzalen, café-restaurant, bar en terras.

Het theater biedt een gevarieerd programma met meer dan veertig voorstellingen op het gebied van muziek, kleinkunst, cabaret en toneel.

In de 3 servicebioscoopzalen draaien de topfilms van dit moment. De cinema biedt de bezoeker ..
13 stemmen Meer info

11. Royal Theater Heerlen

Het Royal Theater in Heerlen dateert uit 1938. Het is daarmee een van de oudste bioscopen van Nederland. Filmhuis De Spiegel programmeert hier haar films.
2 stemmen Meer info

12. Theater aan het Vrijthof

Theater aan het Vrijthof
Theater aan het Vrijthof is een plek waar het bruist van kunst en cultuur. Voor jong en oud en voor iedere smaak is er wat wils. Van cabaret, dans, musical en show tot familievoorstellingen, muziektheater en opera. Iedere week staat er een mooi programma voor je klaar!


2 stemmen Meer info

13. Toon Hermans Theater

Toon Hermans Theater (voorheen Schouwburg De Domijnen) is hèt podium voor de podiumkunsten in de Westelijke Mijnstreek en omgeving. Het theaterprogramma biedt een kwalitatieve selectie uit het actuele en internationale theateraanbod. Er vinden ca. 300 activiteiten per jaar plaats.

Er is aanbod in alle genres: cabaret, musical, show, toneel, dans, opera, klassieke muziek, populaire muziek ..
1 stem Meer info

14. Munttheater

Munttheater
In het Munttheater in Weert wordt een breed scala aan genres geprogrammeerd. Daarom is er voor jong en oud en voor iedere smaak altijd wel een leuke voorstelling. Van dans, cabaret en klassiek tot theaterconcerten, shows en musicals.

1 stem Meer info

15. Royal Servicebioscoop Echt

Royal Servicebioscoop Echt
In Royal Servicebioscoop Echt beleef je film op een optimale manier. Bekijk hier de nieuwste films en geniet van de service die hier geleverd wordt. Voor iedere smaak en voor jong en oud is er altijd wel wat wils.
1 stem Meer info

Alle theaters in Limburg
De 10 leukste musea van Limburg
De 10 leukste attracties van Limburg
De 10 leukste actieve uitjes van Limburg
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Toon de nieuwste thema's »