Naturalis Biodiversity Center

Musea in Nederland > Zuid-Holland > Leiden
Naturalis Biodiversity Center in Leiden, Zuid-Holland
De dieren die zijn opgezet zijn indrukwekkend om te zien, de skeletten van de dino’s des te meer. Een stuk geschiedenis van de ijstijd toit heden en waar komen mensen nu eigenlijk vandaan? Het ..
N. Bakker, 20199 reviews | Lees verder »
 vindt dit leuk
(33 stemmen)
85%
Stem nu ook
Naturalis is groots verbouwd en is sinds 31 augustus weer geopend!

Naturalis Biodiversity Center is een echt familiemuseum waar je kunt zien, doen en beleven! In het nieuwe architectonisch gebouw kun je in de museumzalen de samenhang zien tussen de aarde en het leven hier op aarde. De museumzalen hebben namen als De Aarde, De Dood, De IJstijd, De Verleiding, De Vroege Mens, Dinotijd, en Leven.

Natuurlijk is T. rex Trix weer te bewonderen. Samen met haar tijdgenoten en andere oerreptielen.

In LiveScience ontmoet je de onderzoekers en collectiebeheerders en zie en ervaar je wat er bij hun werk komt kijken. Ook zijn er elke dag extra activiteiten in Naturalis over natuur en wetenschap. Kortom, een bezoek aan Naturalis is een spannende belevenis!

Foto: © Anne Reitsma Fotografie

Openingstijden 2020

Het gehele jaar: dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

Gesloten op Koningsdag, 3 oktober en 1e Kerstdag.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2019
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Vanaf 4 jaar: 16 euro

Museumkaart: gratis
BankGiroLoterij VIP-Kaart: gratis
CJP: 15 euro

Parkeerkaart: 7,50 euro

Bezoekersinformatie

Naturalis Biodiversity Center
Darwinweg 2
2333 CR  Leiden
Telefoon: 071-7519600

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Naturalis Biodiversity Center

9 reviews | Voeg een review toe
Naturalis Biodiversity Center scoort een 8,5 uit 10 op basis van 33 stemmen en 9 reviews.
9"Geweldig, leerzaam en mooi"
N. Bakker uit Brielle | 27 november 2019
De dieren die zijn opgezet zijn indrukwekkend om te zien, de skeletten van de dino’s des te meer. Een stuk geschiedenis van de ijstijd toit heden en waar komen mensen nu eigenlijk vandaan? Het experimenteren en knutselen voor kinderen is een leuke afwisseling ipv alleen kijken. Een multi sensorisch museum.
Bezocht in 2019, met partner.
8"Zeer leerzaam"
Tineke braam uit Enschede | 8 november 2019
Ik vond de diversiteit goed. Wat ik minder leuk vond was dat er bij de start rondleiding geen namen stonden bij de opgezette dieren.
Verder vond ik dat er te weinig interactie mogelijk was.
Bezocht in 2019, met een groep.
8"Leuk niet zo groot."
Edith van der laan uit N'werkerk | 25 november 2016
Goed beeld van de dino's. mooi gemaakt. Binnenkomen ging rommelig. . De jongste was 4 jaar die vond de levensechte dino's eng.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
8"Bijzonder, waanzinnig, onvoorstelbaar, prachtig"
Sacha terluin uit Zoetermeer | 7 oktober 2016
Het museum is ruim en overzichtelijk doordat veel onderwerpen verdeeld zijn over verschillende zalen.

Het restaurant is wat klein voor het aantal bezoekers op drukke tot zeer drukke dagen. Juist omdat er zo veel te zien is, is een rustmoment heel prettig en is het fijn dat je even aan een tafeltje kunt zitten. Maar dat is meer een puntje voor de toekomst. En zeker geen reden om weg te blijven!!!!
Bezocht in 2016, met oudere kinderen.
R. spaans uit Bodegraven | 10 november 2015
Zeer interessant voor jong en oud. Zijn samen met onze kinderen van 7 en 4 geweest en zij keken hun ogen uit. De dino's en andere dieren die zij hebben zeer indrukwekkend en leerzaam. Een echte aanrader.
F. Horstmeier uit Maasland | 9 november 2012
Anne (5 jaar) heeft met veel plezier het museum Naturalis in de hefstvakantie bezocht. Het thema was: Zintuigen. Het leukste vond Anne om als bij naar bepaalde bloemen te "vliegen" en daar de honing op te "zuigen".
Toos van den Boogaard uit Gorinchem | 31 januari 2012
Heel mooi en leuk museum voor zowel volwassenen als kinderen. Je hoeft je geen moment te vervelen en je kan hier een hele dag bezig zijn, zo groot is het. Veel mooie mineralen en opgezette beesten.
R. Lauwerijssens uit Veghel | 4 januari 2012
Schitterend museum voor jong en oud. We zijn er bijna heel de dag mee bezig geweest om alles te bekijken. Van de grootste prehistorische dieren tot de kleinste insecten. Daarna nog even de gezellige binnenstad van Leiden bezocht. Een mooie vakantiedag.
Sylvia Spek uit Driel | 4 augustus 2010
Naturalis is een museum waar je beslist naar terug wilt: zowel voor volwassene als voor kind en jongere is hier bijzonder veel te zien, te doen, te beleven en te leren. Het museum is verdeeld over twee gebouwen die door een soort loopbrug over de weg met elkaar in verbinding staan. Het eerste en oudste gebouw oogt in eerste instantie als een stoffig museum met in grote vitrines en lades opgezette vogeltjes. Steek je echter over naar het andere gebouw dan wacht je een grote verrassing. Dit gebouw bestaat uit diverse etages met veel licht, ruimte en doorkijkjes naar lagere etages. Vanuit de prehistorie tot aan de hedendaagse tijd kun je in vogelvlucht de ontwikkeling van plant, dier en mineraal bekijken. Dit is erg mooi opgezet en boeit op elke leeftijd. De bovenste etage is veelal thematisch ingericht en interactief van opzet. Je bent in dit museum niet snel uitgekeken en beslist niet in een uurtje klaar. Het is een uitje waar je best een flink dagdeel voor kunt uittrekken.
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Leiden

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.