Activiteiten, evenementen of een dagje uit in Leiden

Direct naar overzicht met activiteiten in Leiden »

Leiden is een van de bekendste historische steden van Nederland. De historische binnenstad met haar bijzondere bouwwerken doen aan het roemrijke verleden denken. In deze omgeving worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals het Leidens Ontzet en het Leids Film Festival.

Leiden herbergt een groot aantal bezienswaardigheden en musea zodat in deze stad genoeg te bekijken en te ontdekken is. Dit is ook een gezellige stad om uit te gaan. Voor een avondje uit kunt u naar een van de bioscopen of theaters die Leiden rijk is, zoals het Plantsoentheater of de Leidse Schouwburg.

In onderstaand overzicht vindt u uitgaanstips voor een dagje weg, evenementen en activiteiten.
Kies de gewenste categorie   
Er op uit in Leiden
Gebr de Nobel Gebr de Nobel
Leiden
1 review | 0% vindt dit leuk
Amsterdam Light Festival
Gesponsord
De historische binnenstad van Amsterdam als groot Openlichtmuseum ..
Kijkhuis Kijkhuis
Leiden
75% vindt dit leuk
Uittips van bezoekers over Leiden:
Corpus
Een reis door "jouw" lichaam. Vooral voor kinderen leerzaam en leuk terwijl je speelserwijs door je lichaam reist. Ook voor opa's en oma's .. verder »
10 personen vinden dit leuk
Jazzcafé De Twee Spieghels
Het zou praktisch zijn als er een adres bij zou staan.
4 personen vinden dit leuk
Naturalis
Heel mooi en leuk museum voor zowel volwassenen als kinderen. Je hoeft je geen moment te vervelen en je kan hier een hele dag bezig zijn, .. verder »
3 personen vinden dit leuk
Wandelen en fietsen in de omgeving van Leiden:
Ackerdijkse Plassen
Op 21 en 22 december kunnen kinderen in de Centrale Bibliotheek met boswachters van Natuurmonumenten aan de slag om pindaslingers maken. Daarmee kunnen ze thuis balkons en tuinen mee versieren. Hoe meer slingers er hangen, hoe meer voer er is voor de vogels in onze stad. Een roodborstje verliest tijdens een winternacht 10% van zijn gewicht. Dat moet hij er overdag wel weer bij snoepen.
Polder Schieveen
Wie op de fiets door Midden-Delfland gaat, komt geheid verbaasd weer thuis. Want hier, te midden van de Randstad, is de horizon opeens nog open, beleef je de lente met weidevogels en kom je echt tot rust. Een route langs middeleeuwse langgerekte kavels door sloten doorsneden, water dat vaak zo raar op hoogte ligt, authentieke dorpjes en schitterende natuurgebieden. Peddelen zonder haast.
Coenecoop Kolonie
Dit weekend starten de jaarlijkse vleermuizenexcursies weer! Vijf weekenden lang zal de excursieboot 's avonds de Nieuwkoopse Plassen op varen en op zoek gaan naar vleermuizen die over het water scheren. Wil je deze nachtdieren tijdens de jacht zien? Meld je dan snel aan.

 
Meer dagje uit tips in Leiden

Copyright 2019 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden
Bekijk ook de UITagenda van de regio Leiden »