Kristalmuseum

Musea in Nederland > Gelderland > Borculo (gemeente Berkelland)
Kristalmuseum in Borculo, Gelderland
Vanmiddag maar eens besloten om met het warme weer een keer iets anders te doen dan wéér naar het zwembad. Omdat de kinderen hier dol zijn op stenen, was de keuze snel gemaakt. We hebben ons zeker 3 ..
Johan van dijk, 20186 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(29 stemmen)
86%
Stem nu ook
Laat je meenenemen naar de ontstaansgeschiedenis van de aarde in het Kristalmuseum in Borculo. Een uitgebreide collectie mineralen, fossielen, edelstenen en kristallen vertelt over het leven op aarde, miljoenen jaren gelden. Zo zijn er restanten te zien van dinosaurussen, maar ook van een grote boom in steen van bijna 2 meter hoog.

De collectie van het museum is steeds in beweging door de aanlevering van nieuwe en vaak unieke objecten uit de hele wereld.

Ook speciaal voor kinderen zijn er activiteiten, waar zij zelf bezig kunnen zijn. Het museum is zo voor het hele gezin een boeiende ervaring.

Bezoekersinformatie

Kristalmuseum
Burgemeester Bloemersstraat 1
7271 DA  Borculo
Telefoon: 0545-272200

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Kristalmuseum

6 reviews | Voeg een review toe
Kristalmuseum scoort een 8,6 uit 10 op basis van 29 stemmen en 6 reviews.
9"Geweldige middag gehad!"
Johan van dijk uit Amstelveen | 8 augustus 2018
Vanmiddag maar eens besloten om met het warme weer een keer iets anders te doen dan wéér naar het zwembad. Omdat de kinderen hier dol zijn op stenen, was de keuze snel gemaakt. We hebben ons zeker 3 1/2 vermaakt met al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. De kinderen hebben genoten van het "goud" wassen, en de speurtocht viel ook de in de smaak! Het personeel was erg vriendelijk, en zeer toegewijd naar het museum. De enkele vragen die we hadden over sommige stenen werden zeer professioneel beantwoord. We snappen dan ook erg weinig van de andere reviews hier, maar wij raden het zeker aan!
Bezocht in 2018, met oudere kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Aanrader!"
Sarah van dam uit Rotterdam | 24 december 2017
Tijdens onze vakantie in de achterhoek ook langs het kristalmuseum gegaan, erg interessant om te zien wat het moeder natuur ons allemaal de bieden heeft!
De kinderen leken het ook erg naar hun zin te hebben, is een aanrader!

Vriendelijke personeel, goede koffie en een hele grote collectie!
Bezocht in 2017, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Super, zeker een bezoek waard."
Christel uit Enschede | 31 december 2016
Super museum met een schat aan schitterende kristallen, bijzondere fossielen en een prachtige winkel.
Bezocht in 2016, met partner.
3 personen vinden dit nuttig
Carola uit Enschede | 3 juni 2016
Een bijzonder leuk museum, waar voor iedereen iets geweldigs te zien is. Voor de kinderen een leerzame speurtocht , voor de techneuten oude apparatuur, voor mij als vrouw een mega mooie winkel met veel sieraden.
En natuurlijk niet vergeten de hele mooie collectie met stenen.
1 persoon vindt dit nuttig
Henk uit Ruurlo | 5 mei 2013
Het bezoekje aan de winkel van het kristalmuseum was een vreemde ervaring. Hoewel de toegang tot de winkel gratis is, werd er door de dienstdoende jongedame wel erg nadrukkelijk op gezinspeeld dat we eigenlijk ook het museum moesten bezoeken. Ook de oudere heer die later in de winkel kwam staan drong nadrukkelijk aan. Wij komen echter al jaren in dit museum en we hebben de collectie al gezien. Vervolgens bleef de (bijzonder arrogante, brutale) jongedame ons in de winkel aanstaren, terwijl we de kristalcollectie bekeken, alsof we winkeldieven waren. Daarbij gemakshalve ook nog ongevraagd commentaar leverend op het gesprek dat we onderling voerden. Ook de oudere heer die haar kwam aflossen, ongegeneerd zittend OP de toonbank, kon het niet laten ongevraagd adviezen te uiten. Kortom, het dienstdoende personeel heeft werkelijk geen flauw benul hoe zich professioneel en fatsoenlijk te gedragen. En gezien hun uiterst commerciële, opdringende houding zit het museum blijkbaar om geld verlegen. Dit is geen museum maar een ordinaire manier om centjes binnen te halen!
2 personen vinden dit nuttig
Kouwenhoven uit Enschede | 17 februari 2013
Leuk museum met aardige mensen. Leuke dingen voor de kinderen en de kofie was lekker.
2 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Borculo

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.