Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kristalmuseum

Kristalmuseum in Borculo, Gelderland
Leuk (niet al te groot) museum met speurtocht voor kinderen. Leuk als je van stenen/kristallen houdt. Minpunt vond ik dat de mevrouw die er werkzaam was erg gestresst over kwam. Het wat behoorlijk ..
Jesse, 2021
4 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(30 stemmen)
87%
Stem nu ook
Laat je meenenemen naar de ontstaansgeschiedenis van de aarde in het Kristalmuseum in Borculo. Een uitgebreide collectie mineralen, fossielen, edelstenen en kristallen vertelt over het leven op aarde, miljoenen jaren gelden. Zo zijn er restanten te zien van dinosaurussen, maar ook van een grote boom in steen van bijna 2 meter hoog.

De collectie van het museum is steeds in beweging door de aanlevering van nieuwe en vaak unieke objecten uit de hele wereld.

Ook speciaal voor kinderen zijn er activiteiten, waar zij zelf bezig kunnen zijn. Het museum is zo voor het hele gezin een boeiende ervaring.

Bezoekersinformatie

Kristalmuseum
Burgemeester Bloemersstraat 1
7271 DA  Borculo
Telefoon: 0545-272200
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Kristalmuseum

4 reviews | Voeg een review toe
Kristalmuseum scoort een 8,7 uit 10 op basis van 30 stemmen en 4 reviews.
6"Leuk museum maar gestresst personeel door drukte"
Jesse uit Neede | 16 augustus 2021
Leuk (niet al te groot) museum met speurtocht voor kinderen. Leuk als je van stenen/kristallen houdt. Minpunt vond ik dat de mevrouw die er werkzaam was erg gestresst over kwam. Het wat behoorlijk druk door de regenachtige dag, goudzoeken moesten we daarom maar even snel doen omdat er anders mensen te lang moesten wachten. De manier waarop dit gezegd werd staat me alles behalve aan. Maak of de ruimte groter of werk in tijdblokken. Absoluut ook niet corona proof. Ook werd ik aangesproken omdat ik m’n kind wat aan wilde wijzen. Ik mocht niet aan de vitrine komen want dan moest er teveel gepoetst worden. Tja welkom in een museum. Bij binnenkomst moesten de dames die er werkten nog even snel stofzuigen onder toeziend oog van mevrouw. De neerbuigende toon maakte geen fijne indruk. Hier kan zeker nog wat behaald worden. Voor 12. 50 verwacht ik gewoon in alle rust een museum door te kunnen lopen en de dingen te kunnen doen die jullie aanbieden.
Bezocht in 2021, met jonge kinderen.
9"Geweldige middag gehad!"
Johan van dijk uit Amstelveen | 8 augustus 2018
Vanmiddag maar eens besloten om met het warme weer een keer iets anders te doen dan wéér naar het zwembad. Omdat de kinderen hier dol zijn op stenen, was de keuze snel gemaakt. We hebben ons zeker 3 1/2 vermaakt met al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. De kinderen hebben genoten van het "goud" wassen, en de speurtocht viel ook de in de smaak! Het personeel was erg vriendelijk, en zeer toegewijd naar het museum. De enkele vragen die we hadden over sommige stenen werden zeer professioneel beantwoord. We snappen dan ook erg weinig van de andere reviews hier, maar wij raden het zeker aan!
Bezocht in 2018, met oudere kinderen.
2 personen vinden dit nuttig
9"Aanrader!"
Sarah van dam uit Rotterdam | 24 december 2017
Tijdens onze vakantie in de achterhoek ook langs het kristalmuseum gegaan, erg interessant om te zien wat het moeder natuur ons allemaal de bieden heeft!
De kinderen leken het ook erg naar hun zin te hebben, is een aanrader!

Vriendelijke personeel, goede koffie en een hele grote collectie!
Bezocht in 2017, met partner.
2 personen vinden dit nuttig
9"Super, zeker een bezoek waard."
Christel uit Enschede | 31 december 2016
Super museum met een schat aan schitterende kristallen, bijzondere fossielen en een prachtige winkel.
Bezocht in 2016, met partner.
4 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht