Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

EDAH-Museum

EDAH-Museum in Helmond, Noord-Brabant bewaar
Ga mee terug naar het boodschappen doen in de vorige eeuw in het EDAH-museum. Het oer-Helmondse kruideniersbedrijf EDAH behoorde ooit tot één van de grootste kruideniersbedrijven in Nederland. In dit museum loop je door de winkeltjes van toen en zie je de geschiedenis en ontwikkeling van deze grootgrutter.

In dit kleine museum stap je terug in de tijd. Je komt hier alles te weten over de distributie van levensmiddelen van zo'n 100 jaar geleden. De geschiedenis van het Edah bedrijf, brengt je tussen de producten en winkelbeleving van vroeger. In het Edah Museum zijn onder andere veel producten, winkeltypes, marketingconcepten, reclame uitingen, verpakkingen, weeg- en afrekensystemen, documenten en foto's van vroeger te zien.

Het EDAH-Museum is gevestigd in Loods20, naast station Helmond. Hier bevinden zich ook het Draaiorgelmuseum en de Helmondse accordeoncollectie.


Bezoekersinformatie

EDAH-Museum
Binnen Parallelweg 2
5701 PH  Helmond
Telefoon: 06-41191491
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van EDAH-Museum

3 reviews | Voeg een review toe
EDAH-Museum scoort een 9 uit 10 op basis van 40 stemmen en 3 reviews.
8"Gezellige nostalgie"
Vossenberg uit Eindhoven | 7 december 2022
Ik raad wel aan om een gids te nemen want die kan er zoveel meer leuke dingen over vertellen!
Echt herinneringen ophalen als je de Edah nog gekend hebt.
Bezocht in 2022, met een groep.
2 personen vinden dit nuttig
8"Mooie opzet Edah en orgelmuseum"
Chr uit Claassens | 2 april 2022
Echt de moeite waard om een dagje in loods 20 (voorheen de van Gend en Loos hallen) het Edah museum te bezoeken met rondleiding te doen. Daarna naar het orgel museum een kopje koffie of drankje te doen, geweldig mooi.
Bezocht in 2022, met een groep.
2 personen vinden dit nuttig
8"Wij vonden het heel erg leuk."
Vossenberg uit Eindhoven | 12 november 2019
Wij vonden het heel erg gezellig om te weten hoe of de Edah is ontstaan. Daar wij al aardig 60 plus zijn hebben wij deze winkels goed gekend en daar boodschappen gedaan. Ook de végé was vertegenwoordigd. Leuk opgezet eerst een film en daarna de rondleiding. Je komt ook heel veel producten tegen die je nu niet meer in de winkel ziet liggen. We wilden dit jaar voor de 55 plussers in de wijk een bezoek je aan het museum plannen. Jammer voor ons is het museum nu gesloten wegens reorganisatie. De intree is niet duur en dus heel betaalbaar. Tot slot kun je er nog een lekker kopje koffie drinken met een stukje koek erbij. We zijn nu heel benieuwd naar het nieuwe museum en willen daar zeker straks een bezoek aan brengen met mensen uit de wijk. Ik hoop gauw te gaan kijken als het weer open is want het kan alleen maar nog mooier worden. Compliment voor al die vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.
Bezocht in 2017, met partner.
5 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht