Museum De Heksehoeve

Musea in Nederland > Friesland > Appelscha (gemeente Ooststellingwerf)
Museum De Heksehoeve  in Appelscha, Friesland
Toen ik met vier vrienden een kopje koffie wilde drinken tijdens een fietstocht vanaf Groningen ben ik uiterst vervelend onthaald. Wij zijn op de bordjes afgegaan omdat het interessant klonk en er ..
Dirk, 20143 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(36 stemmen)
86%
Stem nu ook
Voel de magie bij Buitenmuseum De Heksehoeve. De Heksehoeve bestaat uit een 3000 m2 grote heksentuin met veel rituelen en activiteiten en een heksenhuisje. Margarita, een traditionele solitaire heks, legt je verschillende dingen uit zoals wichelroede lopen en het grote wensenritueel.

Met een speurtocht en verschillende opdrachten ga je zelf op avontuur door de heksentuin, zoals je Keltische verjaardagsboom zoeken, wichelroede lopen, knopen ritueel en meer.

In het heksenhuisje met terras bevindt zich de theeschenkerij en het winkeltje met allerlei heksendingen; geneeskrachtige kruiden en middeltjes, stenen, keramiek en souvenirs.

Openingstijden 2020

1 juli t/m 1 september: woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Museum De Heksehoeve
Drentseweg 46
8426 ES  Appelscha
Telefoon: 0516-433365

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Museum De Heksehoeve

3 reviews | Voeg een review toe
Museum De Heksehoeve scoort een 8,6 uit 10 op basis van 36 stemmen en 3 reviews.
3"Valt tegen"
Simone | 26 september 2018
Onvriendelijk en het terras gedeelte was erg slecht onderhouden (o.a. Bankjes en tafels met losse planken).
Bezocht in 2018, alleen.
Dirk uit Groningen | 27 augustus 2014
Toen ik met vier vrienden een kopje koffie wilde drinken tijdens een fietstocht vanaf Groningen ben ik uiterst vervelend onthaald. Wij zijn op de bordjes afgegaan omdat het interessant klonk en er bij stond dat je er koffie kan drinken. Wij hadden de tijd niet in de gaten (het was kwart over elf en de heksenhoeve gaat om twaalf uur open) we waren in de war door de authentieke entree en leuke setting van het theehuisje. We hebben gebeld omdat er niemand was bij het theehuisje (achteraf logisch). Toen de heks van de heksenhoeve eraan kwam en wij netjes hadden gevraagd of we hier een kopje koffie me een gebakje konden eten, werd ons verteld dat we onmiddellijk weg moesten gaan en waar we de brutaliteit vandaan haalden om door het dichte hek heen te gaan en onze racefietsen mee te nemen naar het theehuisje! Erg jammer en ik kan er nog steeds niet over uit dat er zo gereageerd werd.
7 personen vinden dit nuttig
Tineke Dijkstra uit Jirnsum | 26 juli 2010
Gisteren met de familie (incl. 4 kleinkinderen) naar de heksehoeve geweest. We hebben een superleuke leerzame middag gehad.
Vooral het werken met de wichelroede was een openbaring. We komen zeker terug, zonder kinderen, om de hele speurtocht nog eens goed te doorlopen.
4 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Appelscha

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.