Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Museum Jan Heestershuis

Museum Jan Heestershuis in Schijndel, Noord-Brabant
De tijdelijke collecties zijn altijd anders en altijd prachtig! In de zomer kan je leuk de beeldentuin bezoeken, en de rest van het jaar is er binnen ook heel veel te zien. De vaste collectie bestaat ..
Sophie van den Heuvel, 2020
1 review | Lees verder
 vindt dit leuk
(25 stemmen)
84%
Stem nu ook
In dit museum duik je in het leven van de kunstenaar Jan Heesters. Hij leefde van 1893 tot 1982 en woonde en werkte in Schijndel. Hij maakte prachtige tekeningen, schilderijen, etsen, portretten en stillevens.

Het museum is gevestigd in het voormalige huis van Heesters. De woning geeft een mooi beeld van zijn leven en werken. Bewonder naast de kunstwerken ook de kamers en oude meubelstukken. Neem tot slot nog een kijkje in de beeldentuin achter het huis.

Bezoekersinformatie

Museum Jan Heestershuis
Pompstraat 17
5481 BL  Schijndel
Telefoon: 073-5492276
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Museum Jan Heestershuis

1 reviews | Voeg een review toe
Museum Jan Heestershuis scoort een 8,4 uit 10 op basis van 25 stemmen en 1 review.
10"Klein maar fijn!"
Sophie van den Heuvel uit Nijmegen | 17 september 2020
De tijdelijke collecties zijn altijd anders en altijd prachtig! In de zomer kan je leuk de beeldentuin bezoeken, en de rest van het jaar is er binnen ook heel veel te zien. De vaste collectie bestaat ook uit hele mooie kunst met boeiende verhalen er achter, je krijgt meteen een kleine historie van de omgeving door de beschrijvingen van het werk en de kunstenaars zelf. Ook erg leuk dat het museum zich gedeeltelijk bevindt in het oude huis van een kunstenaar, dat geeft een intieme sfeer. Zeker bezoeken als je in de omgeving bent en een klein uurtje of zo zoet wilt zijn!
Bezocht in 2020, alleen.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht