Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Museumfabriek

De Museumfabriek in Enschede, Overijssel
Geweldig met om ook/juist met kleinkinderen te bezoeken. In de vakanties zijn er altijd speciale activiteiten en kunnen ze van alles maken. Koop een jaarkaart en je kunt voor € 20 een heel jaar ..
Ineke luberti, 2019
2 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(35 stemmen)
83%
Stem nu ook
In de Museumfabriek (voorheen Twentse Welle) word je verrast, raak je verwonderd en ga je zelf aan de slag. Het is een interactief familiemuseum die het verhaal vertelt van het menselijk avontuur; hoe de mens de grenzen van zijn bestaan opzoekt met Twente als basis. Vanaf de vestiging van de eerste mensen in deze streek tot de innovaties van vandaag.

De familietentoonstelling Wunderkammer is interessant voor volwassenen en superspannend en leerzaam voor kinderen.

De Museumfabriek is gevestigd in het Rozendaal in Enschede. Een opvallend gebouw dat is herrezen uit de resten van een oude textielfabriek. De mix van oud en nieuw geeft dit gebouw een bijzondere sfeer.

Openingstijden

In de voorjaarsvakantie, herfstvakantie en kerstvakantie van de regio Noord basisonderwijs is Twentse Welle op maandag geopend van 11.00 - 17.00 uur. Ook geopend op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag en evt. 2e Kerstdag.

Het museum is rolstoeltoegankelijk.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG  Enschede
Telefoon: 053-4807680
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van De Museumfabriek

2 reviews | Voeg een review toe
De Museumfabriek scoort een 8,3 uit 10 op basis van 35 stemmen en 2 reviews.
4"Valt behoorlijk tegen"
Jozien uit Woudenberg | 29 februari 2020
Het museum is een ratjetoe van allerlei zaken zonder ogenschijnlijke samenhang. Het is een heel stuk kleiner dan je van buitenaf zou verwachten. We reden er heen en terug 3 uur voor en stonden binnen 2 uur weer buiten (inclusief een koffiepauze in het niet heel ruim gesorteerde museumcafe).
Voor kleine kinderen (lagere school leeftijd) is er wat te knutselen (onder begeleiding van de eigen ouders!). Voor ouderen zijn er 3d-printers en een laser-houtsnijden. Helaas was er in de voorjaarsvakantie (!) niemand die deze machines kon bedienen en dus konden we er slechts met de handjes op de rug naar kijken en hebben we ze dus niet in werking gezien.
Kortom: een tegenvaller!
Bezocht in 2020, met oudere kinderen.
9"Altijd wat leuks te doen"
Ineke luberti uit Almelo | 2 november 2019
Geweldig met om ook/juist met kleinkinderen te bezoeken. In de vakanties zijn er altijd speciale activiteiten en kunnen ze van alles maken. Koop een jaarkaart en je kunt voor
€ 20 een heel jaar lang bij dit en ook bij het Rijksmuseum (op loopafstand) met vijf personen naar binnen.
Bezocht in 2019, met jonge kinderen.
Uitgelicht