Natuurmuseum Brabant

Musea in Nederland > Noord-Brabant > Tilburg
Natuurmuseum Brabant in Tilburg, Noord-Brabant
Natuurmuseum Brabant is een opvallend modern museum in een statig oud pand. Al bij de entree kom je in een de sfeer van dit museum, waar je heel veel kunt zien en beleven. De ontdekkingszone is voor ..
André Versluis, 20113 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(25 stemmen)
92%
Stem nu ook
In Natuurmuseum Brabant kijk je je ogen uit! Ontdek, beleef en bewonder hier alle mooie dingen die de natuur te bieden heeft. Kom natuuronderzoek doen in de OO-Zone, de potvis bewonderen of een ontdektocht volgen. Voor jong en oud een leuk en leerzaam uitje!

Eigenzinnige tentoonstellingen van hoge kwaliteit, actieve ontdektochten, boeiende lezingen, (natuur-)activiteiten: je vindt het in Natuurmuseum Brabant waar je met je neus midden in de natuur zit!

Openingstijden 2020

Het gehele jaar: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur

Gesloten op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2019
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen van 4 t/m 17 jaar: 9,95 euro
Volwassenen: 11,95 euro
65+: 10,95 euro (op vrijdag gratis toegang)

CJP 13 t/m 17 jaar: 8,95 euro
CJP 18+: 10,95 euro
Museumkaart: gratis
Vrienden, Leden Brabants Landschap: gratis

Bezoekersinformatie

Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434
5038 CH   Tilburg
Telefoon: 013-5353935

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Natuurmuseum Brabant

3 reviews | Voeg een review toe
Natuurmuseum Brabant scoort een 9,2 uit 10 op basis van 25 stemmen en 3 reviews.
André Versluis uit Roosendaal | 20 mei 2011
Natuurmuseum Brabant is een opvallend modern museum in een statig oud pand. Al bij de entree kom je in een de sfeer van dit museum, waar je heel veel kunt zien en beleven. De ontdekkingszone is voor de jongere bezoeker bedoeld, maar mij viel daar vooral de sfeer op van een wetenschappelijke ogeving waar toch heel veel te zien is. Het meest interessant vond ik de ruime aandacht die wordt gegeven aan onze Brabantse leefomgeving, waarvan de natuur een onlosmakelijk deel is. Interessant om te ontdekken wat er allemaal met ons water gebeurt, hoe dieren tussen de mensen leven. Veel dieren komen naar destad, omdat ze daar niet zo bedreigd worden door pesticiden en ander vergif als op het platteland. Al met al de moeite waard om rond te kijken en je eigen fascinerende ontdekking te doen. Een persoonlijke beleving voor iedereen die oog heeft voor de natuur en zich wil laten verrassen. Ik vond het prachtig.
1 persoon vindt dit nuttig
Wendy Smits uit Eindhoven | 20 oktober 2010
Een bijzondere ervaring voor jong en oud! In het Natuurmuseum wordt je meegenomen op een reis vol avontuur en uitdaging. Overal vindt je nuttige en spannende informatie zodat je de natuur in je eigen omgeving beter begrijpt, maar wat ook zorgt voor een andere blik en kijk op juist jouw omgeving. Voor kinderen van alle leeftijden wordt er op spelende wijze informatie overgebracht. Het oog krijgt genoeg te zien, de oren voldoende te horen en zelfs je neus wordt op proef gesteld. Werkelijk waar een museum boordevol plezier waar je nieuwsgierigheid naar hartenlust zijn gang kan gaan!
Marielle Knops uit Tilburg | 12 mei 2010
Mooi en leuk museum voor kinderen. Overal in het museum zijn dingen om te ontdekken en op een speelse manier te leren over de natuur. Ook altijd leuke speurtochten door het museum.
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Tilburg

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.