Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Dordrechts Museum

Dordrechts Museum in Dordrecht, Zuid-Holland
Even zoeken voordat je het museum gevonden hebt. Mooi museum met prachtige tentoonstellingen. Ook de vaste collectie is zeer de moeite waard. Groot restaurant met uitzicht op de tuin. ..
Janssen, 2019
2 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(30 stemmen)
83%
Stem nu ook
Het Dordrechts Museum is opgericht in 1842 en is een van de oudste musea van ons land. Er is een grote collectie Nederlandse schilderkunst te zien, zelfs al uit de 16e eeuw. Er hangen schilderijen uit de Gouden Eeuw, maar ook hedendaagse kunst en de verzameling groeit nog steeds!

In het Dordrechts Museum is zes eeuwen schilderkunst te zien. Er is o.a. werk van Aelbert Cuyp, Ary Scheffer, Breitner, Isaac Israels, Jan Sluijters, Karel Appel, René Daniëls en Marlene Dumas. Maar ook werk van jonge kunstenaars zoals Frank Ammerlaan en RaQuel van Haver.

Bezoekersinformatie

Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP  Dordrecht
Telefoon: 077-7708708
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Dordrechts Museum

2 reviews | Voeg een review toe
Dordrechts Museum scoort een 8,3 uit 10 op basis van 30 stemmen en 2 reviews.
8"Een aanrader"
Janssen uit Naarden | 3 december 2019
Even zoeken voordat je het museum gevonden hebt.
Mooi museum met prachtige tentoonstellingen. Ook de vaste collectie is zeer de moeite waard.
Groot restaurant met uitzicht op de tuin.
Bezocht in 2019, met partner.
9"Prachtig museum, goed bereikbaar"
Nicoline Emck uit Leerdam | 28 oktober 2016
Dit museum is prachtig gehuisvest. Gemakkelijk bereikbaar vanaf het station met de elektrische gratis bus. Het museum is groot en mooi ingericht. De laatste tentoonstelling die ik gezien heb ging over glas. Anders dan bij een ander museum zetten ze de glazen objecten naast de schilderijen, waarop het glas op geïnspireerd was. Bijvoorbeeld een schilderij met o.a. Pauwen, daar stond een glazen, gekleurde pauw voor. Ook een glazen tafel, compleet met glazen kleed en alles wat er op stond, opgesteld voor een schilderij met dienster. Echt prachtig gedaan. Het is volgens mij een onderschat museum. Ik ging zo vaak naar Utrecht, nu verdeel ik mijn tijd (als Leerdamse) tussen Dordt en Utrecht. Echt een aanrader, origineel en prachtig ingericht.
Bezocht in 2016, met partner.
2 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht