Textielmuseum

Musea in Nederland > Noord-Brabant > Tilburg
Textielmuseum in Tilburg, Noord-Brabant
als je geïnteresseerd bent in de produktie van textiel, in de breedste zin van het woord, dan mag je dit museum niet missen. alle mogelijke vormen van het maken van textiel komen er aan bod, zowel de ..
Ans peijnenborg, 20111 review | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(35 stemmen)
83%
Stem nu ook
Het Audax Textielmuseum Tilburg is een creatief museum, waarbij je vakmensen dagelijks aan het werk kunt zien in het dynamische TextielLab. Samen met studenten, ontwerpers en kunstenaars ontwikkelen ze verrassende designproducten, nieuwe technieken en kunstwerken van textiel. Het hele proces van schets tot product kun je zien.

Het Textielmuseum is gevestigd in de voormalige textielfabriek van de firma C. Mommers & Co., ooit een van de grootste werkgevers in Tilburg. Het museum toont ook hoe er vroeger werd geproduceerd en hoe de mensen het werken in de textiel hebben ervaren. In de ´Wollendekenfabriek 1900 - 1940´ werken de machines nog allemaal.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 - 17.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Textielmuseum
Goirkestraat 96
5046 GN   Tilburg
Telefoon: 013-5367475

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Textielmuseum

1 reviews | Voeg een review toe
Textielmuseum scoort een 8,3 uit 10 op basis van 35 stemmen en 1 review.
Ans peijnenborg uit Goirle | 18 mei 2011
Als je geïnteresseerd bent in de produktie van textiel, in de breedste zin van het woord, dan mag je dit museum niet missen. alle mogelijke vormen van het maken van textiel komen er aan bod, zowel de oude als de moderne produktiemethoden komen er aan bod en zijn "in bedrijf" te zien en er wordt duidelijk uitleg over gegeven. er zijn geregeld nieuwe exposities van kunstenaars, maar het oude weverij gebeuren, wat voor tilburg vroeger de belangrijkste industrie was, is er ook te zien. daarnaast is er ook een afdeling waar oud materiaal met grote zorg weer gerestaureerd wordt en een weverij waar in opdracht (o.a. van het koningshuis) de prachtigste dingen geweven worden (damast). kortom een heel divers museum waar je uren zoet bent met kijken, luisteren en soms zelf doen. ook voor kinderen zijn er aangepaste rondleidingen.
als je aan het eind nog niet genoeg genoten hebt van de prachtige dingen die er gemaakt worden, kun je in de winkel nog het een en ander kopen.
4 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Tilburg

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.