Aldfaers Erf Route

Terug  Friesland > Allingawier (gemeente Súdwest Fryslân) > Museum
Aldfaers Erf Route in Allingawier, Friesland
Dagvullend uitje in het mooie friese landschap en nog leerzaam ook. Er is gelegenheid om je eigen picknickmand mee te nemen en heerlijk aan het water te lunchen. Maar lekker koffie drinken of eten ..
T. Slagter, 6 feb11 reviews | Lees verder »
 vindt dit leuk
(52 stemmen)
71%
Stem nu ook
Aldfaers Erf Route is een unieke museumroute van circa 20 kilometer, met musea in drie dorpen. Deze museumroute laat u proeven aan het verleden van Friesland.

Zo werpt u een blik naar binnen bij de smid en de kruidenier. Deze kruidenier bezat ook een slijterij met een antiek drankorgel. Om in zijn onderhoud te voorzien onderrichtte hij ook de dorpsjeugd in een speciaal daartoe ingerichte kamer.

Maar ook grootmoeders winkeltje of de bakkerij waar de drabbelkoeken nog worden gebakken volgens een eeuwenoud geheim recept.

Gedurende de route komt u diverse gelegenheden tegen waar u iets kunt eten of drinken, zoals in Museumdorp Allingawier.

Openingstijden

Rij, fiets of wandel de Aldfaers Erf Route in de driehoek Bolsward (aan de autoweg A7), Makkum, Workum en geniet van het Friese polder en terpenland.
Dankzij diverse activiteiten is de Aldfaers Erf Route elk jaar anders.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Aldfaers Erf Route
Kanaalweg 4
8758 LD  Allingawier
Telefoon: 0515-231631

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt


Beoordelingen van Aldfaers Erf Route

11 reviews | Voeg een review toe
Aldfaers Erf Route scoort een 7,1 uit 10 op basis van 52 stemmen en 11 reviews.
9"Erg leuk voor het hele gezin!"
T. Slagter uit Benningbroek | 6 februari 2019
Dagvullend uitje in het mooie friese landschap en nog leerzaam ook. Er is gelegenheid om je eigen picknickmand mee te nemen en heerlijk aan het water te lunchen. Maar lekker koffie drinken of eten in het restaurantje daar in de oude boerderij behoort ook tot de mogelijkheden.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
8"Het is een erg leuke en leerzame route ."
P. Kerpershoek uit Rotterdam | 2 oktober 2018
Eigenlijk is alles goed aan deze route. De timmermanswerkplaats is erg leuk en zeer compleet. Er is veel gereedschap aanwezig, je kan zo beginnen. Het schooltje is ook erg leuk, en de schooltas uit die tijd is een plaatje.!
Bezocht in 2015, met partner.
7"Erg mooi"
Jan | 9 augustus 2018
Vandaag al fietsend door Ferwoude gekomen. Tot mijn verbazing is de timmerwerkplaats weer heropend en prachtig gerestaureerd. Een prachtige kijk terug op hoe de mensen vroeger leefden. Ook de 13de eeuwse kerk is een bezichtiging waard.
Bezocht in 2018, alleen.
1 persoon vindt dit nuttig
8"Geweldig, die rust op het Friese platteland."
Klaske uit Breda | 1 augustus 2018
Ik ben gewoon tevreden, de mensen, de Friezen, zijn echt vriendelijk.
En het is vaak zó, ben jij vriendelijk naar de medemens, werkt dat ook naar jou toe.
Je kunt altijd wel over iets “mekkeren”, maar daar doe ik niet aan mee.
Vrijwilligers, compliment voor jullie.
Bezocht in 2016, met partner.
4"Valt tegen"
Ina tijhaar uit Emmeloord | 1 april 2018
Het nieuwe restaurant was goed en bediening vriendelijk, verder alles in vervallen toestand, geen boerenmeid en boerenknecht die hun verhaal vertelde die er volgens de informatie zouden moeten zijn. Beetje jammer allemaal.
Bezocht in 2018, met partner.
4 personen vinden dit nuttig
K van der Wal uit De Westereen | 2 oktober 2015
Deze middag even een rondje gemaakt, verschrikkelijk wat een verval, niet meer zoals vroeger, Vroeger werkte ik zelf als timmerman in de restauratie, en niet om dhr. Schakel te kleineren maar de vele mensen die daar hele leuke dorpen van hebben gemaakt, is het wel heel jammer om zo de Timmerwerkplaats in vervallen toestand te zien, En net zo als het verwijzen naar de eerdere 2 Dorpen waar het meeste ook gesloten was, alleen Allingawier was dan open, maar begroeting was bij de boerderij zeer onvriendelijk, sorry. Zo we begrepen en gehoord hadden was het altijd zo, dat je bij dat Grutteswinkel een kaartje kocht voor de hele route, en dat is dus niet meer. Beste bewoners kijk eens om je heen wat een bezit om in dit met elkaar te mogen delen. We spreken tegenwoordig over de "Grijze Golf" nee, niet die VW, maar het groot aantal 65+ die nu onderweg zijn, en zeker houden van deze nostalgie. Zorg dat de boel weer gaat draaien, heb vandaag ook nog tegen de glasblazer gezegd, wat een leuke "camperplaats" maar dat was het niet, één van de bewoners had zijn camper daar staan. Die hele "grijze golf' beschikken velen over een camper, en zijn er nu op uit. Laat ze mee genieten van jullie mooie dorpen, de hele dag lekker door de dorpen slenteren, en dan daar op een van de leuke plekjes in de camper overnachten. Dan nog even de timmerwerkplaats, is er nu geen enkele school die dit prachtig object als praktijk/les project kan aanbieden, zou geweldig zijn, en dit soort vaklieden hebben jullie straks hard nodig om deze mooie dorpen en omgeving in stand te houden. Heel mooi trouwens om te zien..... een grote man fluitend op de knieën te zien voegen, was al 3 dagen bezig om deze bijzondere voeg aan te brengen. Hij had volop plezier en voldoening in zijn werk, alleen al door met hem een gesprekje aan te gaan, was mijn dag weer goed. Hoop de dorpen nog eens te bezoeken, maar wees wat aardig en ontvang je bezoekers met open armen, succes!
11 personen vinden dit nuttig
Tineke slagter uit Benningbroek | 12 december 2012
Een hele dag plezier voor jong en oud.
Willy de Lange uit Sneek | 26 oktober 2011
Wie daar nog niet is geweest zou ik zeker aan raden om dat toch eens te gaan doen. Heel erg leuk, veel te zien en heerlijk genieten van een kopje koffie of iets anders. Ze hebben daar van alles. Leuk om dit in de zomer maanden te doen en tegelijk het prachtige Friesland te verkennen. Super idee toch? En oh ja, niet alleen de zomer is mooi in Friesland, ook de winter heeft zijn charme.
Bea v.d.Werff uit Burgum | 16 oktober 2010
Snorrend op de motor door het open weidelandschap, geniet ik van de monumentale landhuizen, interessante musea en vriendelijke mensen, die ik tegenkom op deze reis.
Ademhalen in weidsheid, beschut tussen een coulissenlandschap en gekoesterd door bossen verwonder ik me over de diversheid van het Friese landschap. Doortrokken van historie, die rijkelijk gedeeld wordt met een ieder, die er belangstelling voor heeft, heeft en geeft de aldfaerserfroute een gevoel van eenheid-met-wat-is-en-was.
Een rondje vakantie!
Ad van de Pol uit Sondel 8565gj 50 | 16 juni 2010
DEZE ROUTEW BRENGT JE OP EEN GEWELDIGE MANIER TERUF IN DE TIJD VAN WEL EER .het is heel bijzonder te zien hoe dingen vroeger plaats vonden ook oude ambachten en het bij behorende gereedschap.KORTOM EEN AANRADER VAN DE EERSTE ORDE.
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Allingawier

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Copyright 2019 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden