Fries Museumdorp Aldfaers Erf

Musea in Nederland > Friesland > Allingawier (gemeente Súdwest Fryslân)
Fries Museumdorp Aldfaers Erf in Allingawier, Friesland
Er is een hele route die langs het museum voert, erg leuk om met het friesche landschap kennis te maken !! ..
Im. De reus, 5 okt14 reviews | Lees verder »
2 personen bekijken dit nu
 vindt dit leuk
(53 stemmen)
87%
Stem nu ook
Houd je van vlottenbouwen? Of van ravotten in een grote speeltuin? Ben je ook zo benieuwd hoe de Friezen vroeger leefden en werkten? En hoe rook het vroeger eigenlijk? Kom het beleven en bezoek het Fries Belevingsdorp Aldfaers Erf.

Dan zie je echte gebouwen, voorwerpen, verhalen, geuren en smaken van vroeger. Zo kun je zelf ontdekken hoe de mensen vroeger leefden en werkten in Friesland, van twee eeuwen geleden tot heel recent. Stap letterlijk terug in de sfeer van vroeger, maak kennis met de Friezen en beleef hun geschiedenis!

Openingstijden 2019

April t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur

Rij, fiets of wandel de Aldfaers Erf Route in de driehoek Bolsward (aan de autoweg A7), Makkum, Workum en geniet van het Friese polder en terpenland.
Dankzij diverse activiteiten is de Aldfaers Erf Route elk jaar anders.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2019
Kinderen t/m 11 jaar: gratis
Vanaf 12 jaar: € 5,50

Het Friese Museumdorp is rolstoel toegankelijk.

Bezoekersinformatie

Fries Museumdorp Aldfaers Erf
Kanaalweg 4
8758 LD  Allingawier
Telefoon: 0515-231631

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Fries Museumdorp Aldfaers Erf

14 reviews | Voeg een review toe
Fries Museumdorp Aldfaers Erf scoort een 8,7 uit 10 op basis van 53 stemmen en 14 reviews.
8"Een aanrader!"
Im. De reus uit Deventer | 5 oktober 2019
Er is een hele route die langs het museum voert, erg leuk om met het friesche landschap kennis te maken !!
Bezocht in 2016, alleen.
1 persoon vindt dit nuttig
3"Opportunities missed, could be fantastic, is not"
G. J. Freese uit Winnipeg, manitoba | 15 juli 2019
Many years ago we went on the aldfaers erf route - a wonderful trip back in time along several villages. Now that everything is one place i was full of anticipation.
Sadly i was disappointed. Only of the 'houses' had a guide. That was the bakery and the woman maning the stove and making drubbel cakes was excellent. What an excellent introduction to the museum. Unfortunately she was the only person we encountered in the entire complex.
To think what could have been done with the smithy, the shilders, the farmhouse etc !
Having a guide in each, some work being done and sold to visitors: for example a pendant or mailbox sign personalized, a horseshoe nail bent into shape, a wooden plank or bowl .... So much that could be, and so little that is. A shame.
Bezocht in 2019, met partner.
3"Valt tegen."
Van leeuwen | 5 mei 2019
Beslist te hoge entreeprijs voor wat er te zien of te beleven is. In verval en bv geen voorstelling in kerk op afgesproken tijd. Niet bijzonder allemaal. Misschien waren we te vroeg in het seizoen dus nog niet alles op orde.
Bezocht in 2019, met partner.
2 personen vinden dit nuttig
9"Erg leuk voor het hele gezin!"
T. Slagter uit Benningbroek | 6 februari 2019
Dagvullend uitje in het mooie Friese landschap en nog leerzaam ook. Er is gelegenheid om je eigen picknickmand mee te nemen en heerlijk aan het water te lunchen. Maar lekker koffie drinken of eten in het restaurantje daar in de oude boerderij behoort ook tot de mogelijkheden.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
8"Het is een erg leuke en leerzame route ."
P. Kerpershoek uit Rotterdam | 2 oktober 2018
Eigenlijk is alles goed aan deze route. De timmermanswerkplaats is erg leuk en zeer compleet. Er is veel gereedschap aanwezig, je kan zo beginnen. Het schooltje is ook erg leuk, en de schooltas uit die tijd is een plaatje.!
Bezocht in 2015, met partner.
7"Erg mooi"
Jan | 9 augustus 2018
Vandaag al fietsend door Ferwoude gekomen. Tot mijn verbazing is de timmerwerkplaats weer heropend en prachtig gerestaureerd. Een prachtige kijk terug op hoe de mensen vroeger leefden. Ook de 13de eeuwse kerk is een bezichtiging waard.
Bezocht in 2018, alleen.
1 persoon vindt dit nuttig
8"Geweldig, die rust op het Friese platteland."
Klaske uit Breda | 1 augustus 2018
Ik ben gewoon tevreden, de mensen, de Friezen, zijn echt vriendelijk.
En het is vaak zó, ben jij vriendelijk naar de medemens, werkt dat ook naar jou toe.
Je kunt altijd wel over iets “mekkeren”, maar daar doe ik niet aan mee.
Vrijwilligers, compliment voor jullie.
Bezocht in 2016, met partner.
4"Valt tegen"
Ina tijhaar uit Emmeloord | 1 april 2018
Het nieuwe restaurant was goed en bediening vriendelijk, verder alles in vervallen toestand, geen boerenmeid en boerenknecht die hun verhaal vertelde die er volgens de informatie zouden moeten zijn. Beetje jammer allemaal.
Bezocht in 2018, met partner.
5 personen vinden dit nuttig
K van der Wal uit De Westereen | 2 oktober 2015
Deze middag even een rondje gemaakt, verschrikkelijk wat een verval, niet meer zoals vroeger, Vroeger werkte ik zelf als timmerman in de restauratie, en niet om dhr. Schakel te kleineren maar de vele mensen die daar hele leuke dorpen van hebben gemaakt, is het wel heel jammer om zo de Timmerwerkplaats in vervallen toestand te zien, En net zo als het verwijzen naar de eerdere 2 Dorpen waar het meeste ook gesloten was, alleen Allingawier was dan open, maar begroeting was bij de boerderij zeer onvriendelijk, sorry. Zo we begrepen en gehoord hadden was het altijd zo, dat je bij dat Grutteswinkel een kaartje kocht voor de hele route, en dat is dus niet meer. Beste bewoners kijk eens om je heen wat een bezit om in dit met elkaar te mogen delen. We spreken tegenwoordig over de "Grijze Golf" nee, niet die VW, maar het groot aantal 65+ die nu onderweg zijn, en zeker houden van deze nostalgie. Zorg dat de boel weer gaat draaien, heb vandaag ook nog tegen de glasblazer gezegd, wat een leuke "camperplaats" maar dat was het niet, één van de bewoners had zijn camper daar staan. Die hele "grijze golf' beschikken velen over een camper, en zijn er nu op uit. Laat ze mee genieten van jullie mooie dorpen, de hele dag lekker door de dorpen slenteren, en dan daar op een van de leuke plekjes in de camper overnachten. Dan nog even de timmerwerkplaats, is er nu geen enkele school die dit prachtig object als praktijk/les project kan aanbieden, zou geweldig zijn, en dit soort vaklieden hebben jullie straks hard nodig om deze mooie dorpen en omgeving in stand te houden. Heel mooi trouwens om te zien..... een grote man fluitend op de knieën te zien voegen, was al 3 dagen bezig om deze bijzondere voeg aan te brengen. Hij had volop plezier en voldoening in zijn werk, alleen al door met hem een gesprekje aan te gaan, was mijn dag weer goed. Hoop de dorpen nog eens te bezoeken, maar wees wat aardig en ontvang je bezoekers met open armen, succes!
12 personen vinden dit nuttig
Tineke slagter uit Benningbroek | 12 december 2012
Een hele dag plezier voor jong en oud.
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Allingawier

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.