Verrassend er op uit in Groningen

Groningen behoort tot de kleinste provincies van Nederland, maar heeft een verrassende verscheidenheid aan landschappen. Zoals het Nationaal Park Lauwersmeer, wat gerekend kan worden tot een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Of de Hortus Haren en de vesting Bourtagne.

Op liefhebbers van ontspanning of actief bezig zijn heeft deze provincie een grote aantrekkingskracht. Bekend zijn natuurlijk de wadlooptochten naar de waddeneilanden en het Pieterpad, waarvan het startpunt in Pieterburen ligt. Pieterburen zelf is vooral bekend door de zeehondencrèche van Lenie 't Hart.
Het bruisende hart van deze provincie is de stad Groningen. Met zijn talloze cafés en restaurants is dit een gezellige stad om uit te gaan. Maar ook cultureel is de stad Groningen het kloppend hart van deze provincie met een groot aantal musea, theaters, bioscopen en festivals.

Buiten de stad Groningen is ook veel moois te zien uit vorige eeuwen met typisch Groningse borgen, herenboerderijen en molens. Ook zijn er interessante musea, met collecties rond turfgravers, rijtuigen en kunst.
 

Uittips van bezoekers in Groningen

Borg- & Rijtuigmuseum NienoordLeek
8 Het is ruim en netjes opgezet. Heel leuk
Allemaal voorwerpen en koetsen van vroeger. Meeste is leuk. Het is heel interessant hoe het er vroeger aan toe ging. ..
Review van Djoeki visscher-rispens, 2018 Lees verder »
MartinitorenGroningen
8 Was erg leuk. Bij mooi weer ver kijken
Mooie stad Groningen. Boven een heel mooi uitzicht over de gehele stad. Zeker het bekijken waard. Wel een hele klim. Verder sober ..
Review van A. Bouwman, 2019 Lees verder »
Zeehondencrèche PieterburenPieterburen
8 Moet je een keer bezocht hebben
Erg interessant om een keer heen te gaan! Je kan een film bekijken die is erg aan te raden! Ook kan je buiten kijken, dus vooral leuk met ..
Review van Aniek, 2019 Lees verder »
DoeZooLeens
8 Erg leuk
De rondleidingen zijn goed en de kinderen zijn het belangrijkste en gaan voor op de volwassenen. Mooie uitleg en je mag bepaalde dieren ..
Review van É. Liewes, 2018 Lees verder »
Domies ToenPieterburen
8 Erg leuk.
Goed: de rondleidingen. Goede uitleg leuk verteld, kinderen staan voor op en zijn het belangrijkst. Je kunt je er zeker 3 uur vermaken ..
Review van É. Liewes, 2018 Lees verder »
Dagje uit met kinderen in Groningen
Bekijk hier ons overzicht met leuke kinderuitjes en tips.
Kinderuitjes in Groningen

 
Gratis vermelding op uitzinnig.nl
Voeg uw museum, theater, expositie, attractie, rommelmarkt, braderie, speeltuin, festival of evenement gratis toe aan uitzinnig.nl.

Zo profiteert u van de dagelijkse stroom bezoekers die vaak toevallig met uw locatie of evenement kennismaken.

Klik hier voor een gratis vermelding »
Ontvang jij al onze uitgaanstips met vrijkaarten? Meld je nu gratis aan .. »