Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Drie Koningen Intocht 's-Hertogenbosch in Den Bosch

7 januari 2024 | Binnenstad 's-Hertogenbosch | Den Bosch ('s-Hertogenbosch)
 vindt dit leuk
(26 stemmen)
92%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2024 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

In 's-Hertogenbosch maken we jaarlijks een groots en modern feest van de aankomst van de Drie Wijzen uit het Oosten: Balthasar, Caspar en Melchior. Gehuld in eigentijdse pracht, vergezeld van hun kamelen, leiden zij een kleurrijke stoet met een groot gevolg. Deze diervriendelijke optocht is meer dan alleen traditie; het is een levendig straattheater met ruiters, pages, hofdames, schattige engeltjes en de herders met hun schapen. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgen diverse muzikale groepen en broederschappen voor de perfecte soundtrack tijdens de intocht. Het is een eigentijdse viering die je niet wilt missen!

Vanaf 15:30 uur komen de dieren naar de Markt en worden opgesteld voor Hotel Central. Vanaf 15:30 uur worden gratis lampionnen uitgedeeld tegenover Hotel Central. Rond 16:45 uur komen de koningen en hun gevolg naar buiten om de kinderen en gezinnen te begroeten. De stoet loopt vanaf Hotel Central via de Pensmarkt naar het Stadhuis. Om 17:00 uur komt de stoet aan bij het Stadhuis. De vertelster klopt daar aan de deur om de burgemeester de weg naar de kerststal te vragen. Van daaruit gaat het feestelijk verder naar de Sint-Jan, waar een korte, vrolijke en kindvriendelijke viering plaatsvindt. Tot ongeveer 18:00 uur.
“ Een spectaculair jubileum: het eeuwfeest van de Driekoningenintocht in 's-Hertogenbosch ”
Na afloop is er voor de kinderen gratis warme chocolademelk met feestelijke wafels en zal de Drie Koningen intocht op een magisch mooie manier worden afgesloten.

Voor wie?

Vooral voor kinderen.


Aanvangstijden

7 januari 2024

Vanaf 15:30 uur komen de dieren naar de Markt en worden gratis lampionnen uitgedeeld tegenover Hotel Central. Rond 16:45 uur komen de koningen en hun gevolg naar buiten. Om 17:00 uur komt de stoet aan bij het Stadhuis en beweegt daarna naar de Sint-Jan.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

De toegang is gratis.
.

Bezoekersinformatie

Binnenstad 's-Hertogenbosch
Van Markt tot Sint Jan
5211 JX Den Bosch
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Video Drie Koningen Intocht 's-Hertogenbosch

Schrijf als eerste een review







Laat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Ook interessant

  • Vughts Museum
    Museum in de Petruskerk over de geschiedenis van Vught en Cromvoirt. .. »
  • Ernst Bobbie en de rest - De vakantie...
    Voorstelling in Zaltbommel .. »
  • Natuurtheater Oisterwijk
    Natuurtheater op een van de mooiste plekjes in Brabant. Geniet van toneel, komedie, kindertheater. .. »

Uitgelicht