Inloggen

15 x Gratis dagje uit met Pasen

Links: kasteelgeldrop.nlRechts: genieteninterherne.nl
Een leuk dagje uit met de Paasdagen hoeft niet veel te kosten. Er zijn gezellige activiteiten voor een gratis dagje uit met Pasen. Van Paasmarkt tot festival en nog veel meer.

Bezoek deze Paasuitjes en evenementen zonder entree! Bekijk onze 15 x gratis Paasuitjes hieronder.

1. Landgoeddag Kasteel Geldrop

Landgoeddag Kasteel Geldrop
Het Landgoed van Kasteel Geldrop zet op 2e Paasdag de deuren open. Er zijn volop activiteiten voor het hele gezin. Bij de kinderboerderij is een rommelmarkt. Bij het IVN kun je kijken naar de nieuwe tentoonstelling, je kunt het Voedselbos bekijken en er zijn volop leuke kinderactiviteiten.
Maandag 1 april 2024 | Geldrop (Noord-Brabant)

2. Opening Watersportseizoen Terherne

Traditioneel wordt het watersportseizoen groots geopend in Terherne. In de Buorren is het markt. Het straat-muziekfestival is door het hele dorp en op het water. Met de watertaxi's door het hele dorp en nog veel meer.
Maandag 1 april 2024 | Terherne (Friesland)

3. Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam
Amsterdam viert 10 jaar Tulp Festival! Ontdek kleurrijke tulpen op straten, bruggen, pleinen en meer. Stel je eigen tulpenroute samen via de website en beleef de stad wandelend of fietsend in bloei!
1 t/m 30 april 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. La Grande Paasbrocante

Eerste Paasdag wordt de markt ‘La Grande Paasbrocante’ georganiseerd op hét stadsplein van Deventer en tevens één van de fraaiste pleinen van Nederland. Vind brocante vondsten van lief, stoer en oud tót vintage, chic en stout. Gratis toegankelijk.
Maandag 1 april 2024 | Deventer (Overijssel)

5. Paasmarkt Orvelte

Paasmarkt Orvelte
In dit mooie dorp met rietgedekte boerderijen en klinkerweggetjes wordt de geliefde Paasmarkt Orvelte gehouden. Je vindt er goede kwaliteit stands in de sfeer die bij dit fraaie monumentale dorpje passen. Tijdens de Paasmarkt is alles geopend in het dorp. Tip voor kinderen: het Houten Pad van Theodoor. Dit is ook gratis toegankelijk.

6. Kunstroute Lochem

Tijdens de Paasdagen is er verspreid over de 8 kernen van de gemeente Lochem weer een kunstroute die je gratis kunt bezoeken. Ruim 80 kunstenaars exposeren op 50 locaties. Op veel locaties is er ook live muziek.
30 maart t/m 1 april 2024 | Lochem (Gelderland)

7. Paasvuur Espelo

Paasvuur Espelo
Het paasvuur in Espelo wordt traditiegetrouw op eerste paasdag aangestoken. Het evenement trekt een groot publiek en is een gezellig feest voor jong en oud. Met live muziek bij het vuur en in de tent barst het feest los.
31 maart 2024 | Espelo (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Ga mee terug in de tijd

Jaarlijks wordt in Brielle gevierd dat op 1 april 1572, als eerste stad der vrije Nederlanden, Den Briel bevrijd werd van de Spanjaarden door de Watergeuzen. Ga mee naar Den Briel uit de zestiende eeuw. Gratis toegankelijk.
Maandag 1 april 2024 | Brielle (Zuid-Holland)

9. Jaarmarkt De Heugte - Paasmarkt Kampen

Kom gezellig struinen over de grote jaarmarkt ''De Heugte'' Kampen op 2e paasdag. Door deze mooie Hanzestad slingert ruim een kilometer aan zeer diverse kramen.
Maandag 1 april 2024 | Kampen (Overijssel)

10. The Maker Market

The Maker Market
Ontdek de sfeer van The Maker Market! Tijdens het Paasweekend staan de meest unieke, handgemaakte producten op je te wachten. Met zo'n 40 verschillende, authentieke makers is de hele passage van De Hallen gevuld met creativiteit en inspiratie.
30 en 31 maart 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

11. Voorjaarsbloeiers in Poldertuin Anna Paulowna

Het wordt ook wel eens Madurodam in het klein genoemd. De Poldertuin Anna Paulowna is een park met voorjaarsbloeiers (hyacinten, narcissen, tulpen, bijzondere bol- en knolgewassen). Gratis te bezoeken.
T/m 17 mei 2024 | Anna Paulowna (Noord-Holland)

12. Light on Labs

Light on Labs
Ervaar de magie van het maken! Vier makers verkennen de grenzen tussen keramiek, glas, print en biobased. Bezoek de vier Bossche labs te voet of met de fiets en kijk over de schouders mee naar hun ontdekkingen. De toegang is gratis.
1 t/m 7 april 2024 | Den Bosch (Noord-Brabant)

13. Ook deze Paasmarkten kun je gratis bezoeken

Er zijn natuurlijk nog veel meer Paasmarkten die gratis toegankelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld naar de braderie in Zandvoort én lekker uitwaaien aan zee. In Den Haag vindt de Home Made Easter Markt plaats met leuke kinderactiviteiten, kun je van alles vinden wat met wol te maken heeft op de Wollig Landleven Lentefair Oldeberkoop en vind je in Groningen originele en creatieve producten op de Zeldzaam Mooi Markt Vismarkt.

Bekijk hier de hele marktkalender voor meer Paasmarkten (ook gratis), rommelmarkten en braderieën.

14. Nog veel meer uitjes

Nog veel meer uitjes
Dit is slechts een kleine selectie van wat er allemaal te doen is tijdens Pasen. De uitagenda staat vol met leuke Paasuitjes.

Bekijk ook:
10 x Paasmarkten en Paasfairs
Dit is er te doen op 1e Paasdag
10 x dagje uit op tweede Paasdag
Paasuitjes voor kinderen
Deze vlooienmarkten kun je tijdens de Paasdagen bezoeken
Paasfestivals - Deze muziekfestivals zijn er met Pasen

Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos. Wil je op een leuke manier de regio verkennen, bekijk dan deze verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten en locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

Zomervakantie uitjes Zeeland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Geniet van een prachtig concert in de buitenlucht
De mooiste tuinen in Nederland
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Toon de nieuwste thema's »