Oertijdmuseum

Musea in Nederland > Noord-Brabant > Boxtel
Oertijdmuseum in Boxtel, Noord-Brabant
Vooral het oerbos en alle dino's waren een beleving voor de kinderen, binnen was ook veel te ontdekken. Zelfs een film over de oertijd en de dieren was interessant voor de kinderen. Ook het ..
Ineke van breugel-dekkers, 201910 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(41 stemmen)
83%
Stem nu ook
Oertijdmuseum Boxtel heet ook wel Dinosaurusmuseum. Want je ziet er echt heel veel dino's! Het museum is ook leuk voor je ouders. Lopend onder de grootste potvis van Nederland zie je de hele oergeschiedenis van Nederland aan je voorbijtrekken.

Kinderen zullen zich niet snel vervelen. Elk half uur is er een film. Er zijn speciale oertijdspeurtochten met als prijs een edelsteentje of haaientand. En je kunt zelf een skelet opgraven en botten zoeken. Ook is er een museumshop met voor elk wat wils.

Nieuw is Dino Hunter Boxtel; een gratis app waarmee je dino’s kunt vangen in Boxtel.

Openingstijden 2020

Het gehele jaar: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur

Gesloten op Nieuwjaarsdag en 1e Kerstdag.

Met Pasen en Pinksteren ook op maandag geopend.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2019
Kinderen 3 t/m 11 jaar: 7,50 euro
Vanaf 12 jaar: 10,50 euro

Bezoekersinformatie

Oertijdmuseum
Bosscheweg 80
5283 WB  Boxtel
Telefoon: 0411-616861

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Oertijdmuseum

10 reviews | Voeg een review toe
Oertijdmuseum scoort een 8,3 uit 10 op basis van 41 stemmen en 10 reviews.
8"Zo leuk voor een kinderfeestje"
Ineke van breugel-dekkers uit Eindhoven | 9 februari 2019
Vooral het oerbos en alle dino's waren een beleving voor de kinderen, binnen was ook veel te ontdekken. Zelfs een film over de oertijd en de dieren was interessant voor de kinderen. Ook het laboratorium was super, omdat ze door de glazen ramen konden zien hoe de oerbotten van de dinosaurius werden geprepareerd.
Bezocht in 2019, met jonge kinderen.
8"Heel leuk en leerzaam voor kinderen"
M. Odijk uit Boxtel | 9 november 2018
Erg leuk hoe je met kinderen (in ons geval kleinkinderen) op ontdekkingsreis kunt gaan. Onze kleindochter kreeg een lijst mee met dieren om te zoeken zowel binnen als buiten. Heel mooi gemaakt. Na afloop kreeg je als beloning een tand (natuurlijk een hele oude) mee. Het restaurantje had wat mooier gemogen maar over het geheel genomen hebben we hier een heel educatieve middag gehad waarbij ze zich na afloop nog op speelgoedapparaten heeft kunnen uitleven.
Bezocht in 2017, met jonge kinderen.
8"Erg leuk"
Elleke Claassen uit Eindhoven | 25 oktober 2016
Leuk voor kinderen, leerzaam en erg duidelijk. Goed restaurant en kindvriendelijk. Er is veel te zien. Het is goed opgezet met goede wandelpaden en een leuk museum binnen. Zeker een leuk dagje uit.
Bezocht in 2016, met oudere kinderen.
Theo uit Liempde | 4 juli 2016
Stem op oertijdmuseum.
Kanters uit Dongen | 20 februari 2015
Erg leuke middag gehad in het oertijdmuseum! Vooral de tuin is bijzonder mooi met enorm veel prachtige dino's. De kinderen (4 en 6 jaar) hebben zich geweldig vermaakt en waren onder de indruk van de bijna echt lijkende dino's. Ook een leuke speeltuin bij aanwezig. Binnen was er ook nog van alles te zien, vooral fossielen en skeletten. Zelfs nog een dinobot vast mogen houden! Winkeltje was ook erg leuk!
Fam. Mierlo en Fam. van Doremalen uit Boxtel | 7 augustus 2013
Na jaren nu bezocht met bevriend stel uit het buitenland dat twee jongens heeft van vijf en acht jaar oud.
Mooi museum veel te zien maar waarom werkelijk overal die ongastvrije bordjes met teksten als : niet aanraken, niet gooien, afblijven, achter de draad blijven etc etc. Voordat we in het museum waren al enkele teksten gelezen. Het komt niet vriendelijk over en gaat echt irriteren. Daarnaast hebben wij een tip om hegjes te plaatsen ipv de vele draden buiten. Maakt de buitentuin spannender. Nu is alles ineens te zien.
1 persoon vindt dit nuttig
Ter Heide uit Mierlo | 5 augustus 2013
Wij zijn met onze kleinzoon van 6 geweest. Niet alleen hij maar ook wij hebben erg genoten! Het is een prima locatie met voldoende parkeergelegenheid, en gratis. Verder waren de medewerkers klantvriendelijk, de koffie enz. Niet duur en in de winkel kon je voor weinig geld de kinderen nog een leuk aandenken laten uitkiezen. Wij gaan hier zeer zeker met de andere kleinkinderen nog heen. Het is zeer leerzaam. Wat opviel was dat alles goed was onderhouden. Een echte aanrader en betaalbaar! Groot compliment voor de medewerkers in dit museum!!
Marielle Knops uit Tilburg | 12 mei 2010
Tip voor gezinnen met kinderen. Echt een mooi (stoer) dino-museum. Bereid kleine kinderen er wel op voor. Het kan best spannend (eng) zijn.
Miranda de jong uit Streefkerk | 12 mei 2010
Ik had er nog nooit van gehoord.
we hadden kortingsbonnen gespaard bij de supermarkt en ik ging googlen en kwam op de site van het oertijdmuseum de groene poort.
we kwamen er aan rijden en mijn zoon was helemaal door het dolle heen.
het was helemaal geweldig en zo dichtbij.
we vonden het helemaal tegek.
M.Bolink uit Sint Oedenrode | 25 november 2009
Oertijdmuseum De Groene Poort is voor jong en oud een aanrader.Vooral kinderen kunnen een heleboel activiteiten doen ,er is een vragenlijst voor kinderen waarmee ze op ontdekking gaan in het museum.Prachtige tentoonstelling.Kinderen zijn verwonderd over het leven op aarde in de Oertijd.
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Boxtel

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.