Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Valkerij en Sigarenmakerij Museum

Valkenswaard is 1 van de weinige plekken ter wereld, die zijn geschiedenis in haar naam meedraagt. Het is daarom 'waard' om 'waardig' over Valkenswaard te praten. Ik kan me fantastisch inleven in de ..
Henk van dooren, 2018
2 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(30 stemmen)
80%
Stem nu ook
Een bezoek aan het Valkerij en Sigarenmakerij Museum is een leuke ervaring voor jong en oud. Je leert er ontzettend veel en er is van alles te zien. In het Sigarenmakerij Museum is een grote verzameling werktuigen, machines, verpakkingen en een oud sigarenhuisje te zien.

In het Valkerij Museum is de geschiedenis van de valkerij uit de periode van 1650 tot 1855 te ontdekken. In deze periode was valkerij met name bedoeld om gasten van koningen en andere hoge adel te vermaken. Je kunt een gratis rondleiding krijgen door het Sigarenmuseum en Valkerij Museum.

Bezoekersinformatie

Valkerij en Sigarenmakerij Museum
Oranje Nassaustraat 8b
5554 AG  Valkenswaard
Telefoon: 040-2045111
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Valkerij en Sigarenmakerij Museum

2 reviews | Voeg een review toe
Valkerij en Sigarenmakerij Museum scoort een 8 uit 10 op basis van 30 stemmen en 2 reviews.
8"Koester het verleden; straks is het er niet meer!"
Henk van dooren uit Valkenswaard | 19 november 2018
Valkenswaard is 1 van de weinige plekken ter wereld, die zijn geschiedenis in haar naam meedraagt. Het is daarom 'waard' om 'waardig' over Valkenswaard te praten. Ik kan me fantastisch inleven in de 'waardigheid' van de 'valkerij'; ook een 'goede' sigaar mag je op 'waarde' beoordelen. Het museum brengt nostalgie. Let wel ... Het was toen; jacht en rook hoorde erbij!? Nu niet meer?? Ik heb de verbinding tussen beide begrepen; het is mijn afkomst! Ik mis echter nog wel een 3e en 4e fenomeen, want het houdt niet op bij valken en sigaren. Valkenswaard - ref. Het boek van 'wedert tot Valkenswaard' - was ook actief in 'leer en schoen' en 'de kroegen van toen'. Ik zie kansen en mogelijkheden voor een nieuwe fundering naar 'oude gezelligheid'. Verbindt dit alles en breng het onder in nieuwe 'waarden'; gebruik het als basis voor 'een nieuw verleden'. Maak een cluster van onze geschiedenis en stop alles in een 'experiencebox'. Maak van Valkenswaard een 'belevenis', die geen (tijds)grenzen kent.
Bezocht in 2015, met een groep.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Geweldig ! Veel te zien."
Ans baks uit Maarheeze | 31 augustus 2017
Wij hebben genoten van de man die daar zowat zijn hele leven sigaren met de hand maakte en die dat ook nog doet op aanvraag. Super !
De hele geschiedenis over de valkerij was boeiend en prachtig uitgebeeld, en als je nog een hobby zoekt is een kijkje in het steendrukmuseum een aanrader.
Bezocht in 2016, met een groep.
Uitgelicht