preHistorisch Dorp

Musea in Nederland > Noord-Brabant > Eindhoven
preHistorisch Dorp in Eindhoven, Noord-Brabant
Vanuit De La Salle zijn we met een groepje jongeren naar Eindhoven Museum, het Prehistorisch dorp gegaan. Het was erg verrassend! Veel te zien, maar voor jeugd en volwassenen vooral leuk dat er ook ..
De La Salle, 20134 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(45 stemmen)
76%
Stem nu ook
De geschiedenis komt tot leven in het preHistorisch Dorp. Hier beleef je 15.000 jaar geschiedenis in 1 dag. Je bezoekt het middeleeuwse stadje Endehoven en het prehistorische dorpje Eversham uit de ijzertijd.

Met name tijdens weekenden en vakanties komt het museum tot leven en nemen historisch geklede bewoners je mee terug in de tijd. Met elk weekend een ander thema en allerlei activiteiten waar je aan deel kan nemen of demonstraties om te bekijken.

Misschien is dit wel het enige museum in Nederland waar je vies mág worden! Is er een leukere manier om meer over onze geschiedenis te leren..?

Openingstijden 2020

28 maart t/m 31 oktober: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur

Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend.
In de maanden november t/m maart is het museum alleen geopend voor educatieve groepen en groepsactiviteiten op afspraak.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2020
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Vanaf 4 jaar: € 9,95

Museumkaart: gratis

Bezoekersinformatie

preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161 B
5644 TV  Eindhoven
Telefoon: 040-2522281

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van preHistorisch Dorp

4 reviews | Voeg een review toe
preHistorisch Dorp scoort een 7,6 uit 10 op basis van 45 stemmen en 4 reviews.
De La Salle uit Boxtel | 16 augustus 2013
Vanuit De La Salle zijn we met een groepje jongeren naar Eindhoven Museum, het Prehistorisch dorp gegaan. Het was erg verrassend! Veel te zien, maar voor jeugd en volwassenen vooral leuk dat er ook veel te doen is! Kano varen in een boomstronk, vuurtje stoken, beeldhouwen, armbandjes maken. Dat alles in een prachtig, idyllische omgeving! Dus, hier moet je geweest zijn, een aanrader!
1 persoon vindt dit nuttig
Tiny uit Helmond | 20 januari 2011
Geweldig, voor jong en oud
wij dachten zijn 55 + nou dat is aardig maar dat hebben we zo bekeken
maar het was interresant boeiend en ontspannend
echt een aanrader.
Peggy Starrowsky uit Eindhoven | 12 mei 2010
Even weg uit de digitale en snelle wereld om neer te strijken in een klein dorp waar je beleefd hoe onze voorouders leefden. Zelf je spelletjes bedenken door met steentjes te gooien, tin te gieten, vuur te maken zonder aansteker?! Zelf thee zetten met kruiden uit eigen tuin, fantastisch toch! Verwachtingen dus ook bijstellen naar puur natuur en basisactiviteiten. In de herberg kun je een hapje eten en drinken, en buiten het dorp kun je nog heerlijk wandelen in het gebied met boerderijen en een milieu educatief centrum.
C.P.B uit Deurne | 11 november 2009
We zijn naar de historisch museum in de herfstvakantie, op die week werden leuke activiteiten georganiseerd het kader van Halloween. Om in een woord te beschrijven: Sfeervol! de fantasie werd door de entourage en activiteiten aangenaamd geprikkeld, de kinderen en wij gingen vol op heen. Je werd als ouder bijbetrokken. Wij en niet anderen gingen samen met de kinderen de activiteiten uitvoeren, kortom ze werden niet door anderen vermaakt, jij had als ouder de kans om gezamelijk met de kinderen echt iets samen te doen en zeker lol te maken. De keuze was de moeite waard.
2 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Eindhoven

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.