Activiteiten, evenementen of een dagje uit in Roermond

Kies de gewenste categorie   
Er op uit in Roermond
De Wenteling
Gesponsord
20 april t/m 31 augustus in Roosendaal
Uittips van bezoekers over Roermond:
Roermond middeleeuwse stad stad aan het water
Bezichtig het Middeleeuwse Roermond eens, gelegen aan de rivier de Roer met haar mooie oude binnenstad met haar gezellige terrasjes en .. verder »
10 personen vinden dit leuk
TheaterHotel De Oranjerie
Het is niet alleen theater wat de klok slaat, maar deze keer was het Cirques d'Hiver, met een fantastisch programma van hoge kwaliteit. Er .. verder »
2 personen vinden dit leuk
TheaterHotel De Oranjerie
Mooi gebouw met veel ruimte en mogelijkheden. Direct er naast een parkeergarage. Is ons prima bevallen. Is ook zeer geschikt voor mensen .. verder »
2 personen vinden dit leuk
Wandelen en fietsen in de omgeving van Roermond:
Deelgebieden | Natuurmonumenten
De Maasvallei is zo'n uitgestrekt gebied, dat we verschillende deelgebieden onderscheiden. Deze kleine natuurgebieden hebben elk hun eigen karakter en historie. Je vindt gevarieerde natuur en verschillende mogelijkheden om te recreeren in natuurgebieden Koningssteen, Molenplas en Meggelveld.Ooit was Koningssteen een grindeiland in de snelstromende Maas. Een deel van het grind is in de jaren 50 gewonnen, de grindputten zijn opnieuw gevuld. Nu is Koningssteen een schiereiland van ruim 50 hectare met prachtige natuur.Koningssteen is een van de eerste natuurontwikkelingsgebieden langs de Maas. De Konikpaarden en Gallowayrunderen van
Keversbroek
Keversbroek is een natuurgebied ten noordwesten van Baexem en is rijk aan vlindersoorten. Geniet van de hooilandjes en schaduwrijke populieren- en moerasbossen. En vergeet je vlinderboekje niet!
Maasvallei
Een magisch landschap met de Maas als architect. Hier stroomt een levende rivier met vele gezichten. Kolkende watermassa in wintertijd of rustiek stromend in de warme zomermaanden. De uiterwaarden zijn elk seizoen weer anders, hier is het heerlijk struinen over veepaadjes en grindruggen.
 
Dichtstbijzijnde uitjes in de omgeving van Roermond
 
Meer dagje uit tips in Roermond

Copyright 2018 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden
Bekijk ook de UITagenda van de regio Roermond »