Activiteiten, evenementen of een dagje uit in Amsterdam

AmsterdamDirect naar overzicht met activiteiten in Amsterdam »

Amsterdam is een echte wereldstad en wereldwijd bekend om haar tolerante uitstraling. Deze tolerante sfeer is een broedplaats voor originele, gezellige, uitnodigende en vooruitstrevende activiteiten en evenementen.
Het is dan ook niet vreemd dat er zoveel te zien en te doen is op het gebied van muziek, musea, toneel, theater, cabaret en film. Ondanks deze toestroom van invloeden heeft Amsterdam wel steeds zijn eigen relaxte identiteit weten te behouden.

In de parken die Amsterdam rijk is (zoals het Vondelpark en het Amsterdamse Bos), worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Maar ook voor ontspanning en sportieve bezigheden is dit de aangewezen plek.
De Amsterdamse grachten met zijn typische smalle straatjes en de bijzondere grachtenpanden mag je natuurlijk niet missen bij een bezoek aan Amsterdam.

Het uitgaansleven van deze aansprekende stad speelt zich vooral af in de binnenstad en rond de grachten. Maar ook verder daarbuiten kun je echt op z'n Amsterdams uitgaan.

Zie onderstaand overzicht voor uitgaanstips, activiteiten, evenementen of een leuk dagje uit in Amsterdam.
Kies de gewenste categorie   
Er op uit in Amsterdam
Amsterdam Light Festival
Gesponsord
De historische binnenstad van Amsterdam als groot Openlichtmuseum ..
Uittips van bezoekers over Amsterdam:
De negen straatjes is een prachtig stukje Amsterda
Maak er een hele dag ga op maandag kan je eerst naar de Noordermarkt, super gezellig
15 personen vinden dit leuk
rondje met de pont over het IJ
Stap in Amsterdam Noord bij NDSM terrein op het IJveer richting Spaarndammerbuurt (gratis) en ga bij aankomst richting de Zeeheldenbuurt, .. verder »
12 personen vinden dit leuk
Amsterdam Tour Stadswandeling
Hele leuke stadswandeling in Amsterdam gehad tijdens deze tour, via uitzinnig gevonden. Onze gids Paul was een fantastische tour leader! .. verder »
5 personen vinden dit leuk
Wandelen en fietsen in de omgeving van Amsterdam:
IJdoorn
Natuurmonumenten gaat van polder IJdoorn een prachtig natuurgebied maken voor weidevogels en trekvogels. Er komt ook een nieuwe vogelkijkhut.
Fort Waver-Amstel
Fort Waver-Amstel is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is de 135 km lange verdedingingslinie rond de hoofdstad, die gebouwd werd rond 1900. Fiets of wandel langs dit stukje Hollandse historie!
Polder Groot-Mijdrecht
Wandel door het veenmoeras Waverhoek. Het is een 60 hectare groot pareltje in de Randstad grenzend aan natuurgebied Botshol in de Vinkeveense plassen. Vogelliefhebbers kunnen tijdens het wandelen hun hart ophalen; er wonen in Waverhoek diverse soorten vogels, van weidevogels tot lepelaars.

 
Meer dagje uit tips in Amsterdam

Copyright 2019 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden
Bekijk ook de UITagenda van de regio Amsterdam »