Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Opening van de ArcheoFactory in Eindhoven

19 juni 2022 | preHistorisch Dorp | Eindhoven
 vindt dit leuk
(9 stemmen)
89%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2022 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Hoera! Hoera! Het preHistorisch Dorp bestaat 40 jaar! Ontstaan uit een fascinatie voor het archeologisch experiment is het uitgegroeid tot een openluchtmuseum waarin beleving en visualisatie de belangrijkste pijlers zijn. Om deze reden openen we dit weekend de ArcheoFactory: een modern lab waar je zelf ervaart hoe het is om een moderne archeoloog te zijn.

Tijdens dit feestelijke weekend is er extra veel te doen in het museum: demonstraties, workshops, muziek en veel meer. Leer om altijd in de roos te schieten met een echte boogschutter, maak je eigen potje bij de pottenbakkers of creëer samen met een ambachtsman een nieuw historisch accessoire. Laat je verrassen door alle ontdekkingen die je kan doen.

Hoe komt een archeoloog eigenlijk van bodemvondsten naar een verhaal, een beeld, over het verleden? Hoe worden vondsten verhalen?
“ Zondag 19 juni: Opening van de ArcheoFactory! ”
De ArcheoFactory is een modern lab op het museumpark waarin je zelf ervaart wat er met de nieuwste technologieën over het verleden te ontdekken valt. Hier leer je hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie kunt maken van het verleden - net als een archeoloog. Je doet zelf onderzoek naar de geschiedenis van de mensen. Met verschillende methodes kom je erachter hoe mensen woonden, wat ze aten, wie ze waren, waar ze mee werkten, wat ze droegen en meer. Er staat altijd een historisch bewoner voor je klaar met meer informatie en uitleg, zodat jij alles over archeologie kunt ontdekken!.

Voor wie?

Dit evenement is voor kinderen, tieners en volwassenen.


Aanvangstijden

19 juni 2022

Van 10:00 tot 17:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

Entreeprijs, € 11,50.
Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Bezoekersinformatie

preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161 B
5644 TV Eindhoven
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een review







Laat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

  • Beumo Garage Verkoop
    Beumo Garage Verkoop Reusel .. »
  • CSI Eindhoven
    Kom genieten van topsport, sfeer en gezelligheid voor het hele gezin op de Karpendonkse Plas .. »
  • Natuurtheater De Donck
    Openluchttheater met toneel, theater en muziek. Voorstellingen zijn er voor jong en oud. .. »

Uitgelicht