Inloggen

Zomervakantie uitjes Overijssel - 10 Dagje uit Tips

Links: taman-indonesia.nlRechts: tc.tradetracker.net
Bezoek je de provincie Overijssel deze zomer? En zoek je leuke uitjes? Van varen met een fluisterboot tot attractiepark en van vestingfeesten tot een spelcomputermuseum. Overijssel heeft voor alle leeftijden leuke activiteiten.

Bekijk 10 x zomervakantie uitjes in Overijssel voor een heerlijk dagje uit!

1. Dierenpark Taman Indonesia

Dierenpark Taman Indonesia
Taman Indonesia is een exotisch dierenpark waarbij je je waant in de tropische omgeving van Indonesië. Je vindt er een bonte verzameling van ruim 50 verschillende soorten vogels en tal van kleine Aziatische zoogdieren.
Kallenkote (Overijssel)

2. Openluchtmuseum Ootmarsum

n Openluchtmuseum Ootmarsum lijkt het net alsof je in een andere wereld stapt. Het mooie parkachtige terrein staat vol met boom- en waterpartijen. Hier en daar bevinden zich authentiek ingerichte boerenhuizen van vroeger.
Ootmarssum (Overijssel)

3. Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen
Met ruim 40 attracties, wervelende shows, live acts en zwembaden is er veel te beleven in Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Ga als een echte avonturier in een boomstam de wildwaterrivier op, dans met Randy en Rosie of laat je meeslepen in een spannend avontuur op het vliegend tapijt de Zwunka.
Slagharen (Overijssel)

4. Markt Vestingfeest Steenwijk

De Vestingfeesten in Steenwijk is een jaarlijks terugkerend evenement bomvol activiteiten! Iedere week is er een ander thema. Het start met de Vestingfeest Ontzet Festival.
Diverse data vanaf 15 juli 2023 | Steenwijk (Overijssel)

5. Tuinen Mien Ruys

Tuinen Mien Ruys
Ergens diep weggedoken in ons land ligt een groen monument van 25000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken.
Dedemsvaart (Overijssel)

6. Recreatiepark Het Hulsbeek

Dit schitterende recreatiepark is veelzijdig en is heerlijk om een vrije dag te besteden. Het park bestaat uit 230 hectare aan bossen, stranden, waterpartijen, ligweiden, weilanden, heidevelden en andere recreatieve voorzieningen.
Oldenzaal (Overijssel)

7. Bonami Spelcomputer Museum

Bonami Spelcomputer Museum
Het Bonami Spelcomputer Museum is een museum met honderden spelcomputers en meer dan 10.000 games. De Pong, Atari, Commodore-64, Amiga, Sinclair en andere kanjers uit vervlogen tijden vind je hier.
Zwolle (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Natuurmuseum Holterberg

Natuurmuseum Holterberg is een indrukwekkend museum met levensgrote diorama's. Zoals zeehonden die luieren in de Waddenzee, ganzen bij de IJssel en gemzen die huppelen over de Alpen. Te midden van deze grote diorama’s krijg je het gevoel dat je tussen de dieren staat.
Holten (Overijssel)

9. Varen op de Regge - Mölke Activiteiten

e Reggestreek is een prachtig natuurgebied. Maak een vaartocht door dit gebied met een kano of fluisterbootje. De fluisterbootjes hebben elektromotoren en zijn gemakkelijk te besturen. In dit bootje passen twee tot acht personen.
Zuna (Overijssel)

10. Kamper Uitdagen

Kamper Uitdagen
Bezoek de historische binnenstad van Kampen tijdens de Kamper Uit Dagen. Op 5 donderdagen vindt er een grote zomerbraderie plaats met kramen door de hele binnenstad met veel entertainment.
Diverse data vanaf 27 juli 2023 | Kampen (Overijssel)

11. Nog veel meer activiteiten in Overijssel

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Overijssel. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen, zoals pretparken. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De 10 leukste theaters van Overijssel
De 10 leukste actieve uitjes van Overijssel
De 10 leukste musea van Overijssel
De 10 leukste attracties van Overijssel
Toon de nieuwste thema's »