Inloggen

Kerstvakantie 2022 en 2023 - Winterse uitjes voor het hele gezin

Links: © Leen van Put - Schaatsen in het SpoorwegmuseumRechts: Vreugdevuur bij de Winter Efteling
Wat te doen in de kerstvakantie? Er zijn weer leuke uitjes met een winterse beleving en kerstsfeer voor het hele gezin.

Fonkelende lichtjes, vuurkorven en een winterse sfeer. Het geeft een gevoel van gezelligheid. En daar kunnen we in deze tijd wel wat meer van gebruiken. Vele musea en attractieparken spelen hierop in met leuke, magische en winterse evenementen in de kerstvakantie van december 2022 en januari 2023. Wij hebben weer de leukste uitjes en activiteiten verzameld. Weer even lekker er op uit met de kinderen. Bekijk de gezinsuitjes hieronder.

Winter Station

Winter Station
Het Spoorwegmuseum verandert in de kerstvakantie weer in het sfeervolle Winter Station. Kampvuurtjes, ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel brengt het hele museum in een romantische wintersfeer. Grote publiekstrekker is de ijsbaan: er kan geschaatst worden tussen de treinen!
24 december t/m 8 januari 2023 | Utrecht (Utrecht)

Winter Efteling

Winter Efteling
De Efteling is veranderd in een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes en knisperende kampvuren en feestelijke guirlandes. Maak een betoverende winterwandeling door het Sprookjesbos en geniet van winters entertainment. Als vanouds kan er weer geschaatst worden tijdens de Winter Efteling.
14 november t/m 5 maart 2023 | Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

Winter Feelings in Toverland

Toverland is met talloze dennenbomen, lampjes en kerstballen nóg magischer tijdens de Winter Feelings. Voor het eerst blijven deze winter alle 6 de werelden van Attractiepark Toverland volledig geopend, inclusief hartverwarmend entertainment en unieke winterse activiteiten en festiviteiten.
26 november t/m 15 januari 2023 | Sevenum (Limburg)

Light Nights - AquaLuna

Light Nights - AquaLuna
Beleef een magische avond met lichtspektakel Light Nights 'AquaLuna' in Ouwehands Dierenpark. Metershoge lichtkunstwerken, mystieke verschijningen en magische lichtshows brengen je naar een wereld die je betovert.
24 december t/m 19 februari 2022 | Rhenen (Utrecht)

WinterDroom in de Orchideeën Hoeve

Bij indoor winterspektakel WinterDroom in de Orchideeën Hoeve dwaal je rond in een magische wereld vol twinkelende lampjes, bijzondere dieren en sprookjesachtige versieringen, shop naar hartenlust bij de kerstmarkt en swing mee met de livemuziek!
1 tot en met 31 december 2022 | Luttelgeest (Flevoland)

Sprookjeswinterland Enkhuizen

Sprookjeswonderland is nog magischer in deze tijd van het jaar! Het hele sprookjespark in Enkhuizen is prachtig versierd met vele winterse verrassingen. Met levende sprookjesfiguren, mee zingen met de bewoners van Berenwinterland, op bezoek gaan bij Futuria de waarzegster en meer.
17, 18 en 24 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Enkhuizen (Noord-Holland)

Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs
Kom samen de allerleukste winterse activiteiten ontdekken! Het Amsterdamse Winterparadijs heeft een gigantische binnen- en buitenschaatsbaan, een nog groter Sneeuwparadijs en fantastische nieuwe shows voor jong en oud in Het Film & Theaterparadijs! En optredens van bekende artiesten ✨
15 december t/m 1 januari 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Walibi Bright Nights

Deze kerstvakantie is Bright Nights; Rides & Lights, hét nieuwe winterevenement van Walibi Holland. Beleef de Walibi kerstsfeer en maak onvergetelijke herinneringen samen met je familie in de verlichte attracties, tijdens verrassende activiteiten en bijzonder entertainment.
26 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Biddinghuizen (Flevoland)

Het Sprookjesfestival

Deze kerstvakantie staan Assepoester en nog veel meer andere sprookjesachtige figuren bij Zwolse theaters op het podium. Tijdens het Sprookjesfestival kun je samen met je (klein)kinderen elke dag meedoen aan allerlei leuke activiteiten en workshops en kun je de mooiste voorstellingen bekijken.
28 t/m 30 december 2022 | Zwolle (Overijssel)

My First Festival

My First Festival
Het allerleukste muziekfestival voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. De Oosterpoort op deze dag omgetoverd tot één groot festivalterrein en is er de hele dag van alles te doen. Met artiesten om bij mee te zingen en dansen, muziektheatervoorstellingen, glittertattoos en meer.
29 december 2022 | Groningen (Groningen)

World of Dinos Amsterdam

Stap in de wereld van dino's en kom oog in oog te staan met een brullende T-Rex of de razendsnelle, bewegende Velociraptor! Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren de EXPO Haarlemmermeer in de kerstvakantie tijdens World of Dinos.
10 december t/m 14 januari 2023 | Vijfhuizen (Noord-Holland)

Nederlands IJsbeelden Festival

Nederlands IJsbeelden Festival
Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. De beste ijskunstenaars hebben sneeuwsculpturen gemaakt tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer.
17 december t/m 5 maart 2023 | Zwolle (Overijssel)

Warme Winteravonden DierenPark Amersfoort

Kom jij ook in de kerstvakantie naar de Warme Winterweken? Laat je betoveren in Dierenpark Amersfoort en leer alles over de dieren in de winter, warm je op aan hartverwarmende winterverhalen en ontdek de dierbewoners in een park met duizenden lichtjes, kerstbomen en zelfs sneeuw.
27 december t/m 3 januari 2023 | Amersfoort (Utrecht)

Nog veel meer uittips voor kinderen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen met kinderen. Bekijk waar je Kerststallen kunt bekijken, schaatspret kunt beleven en nog veel meer. Kijk in de Kinderuitagenda voor nog veel meer leuke uittips in de Kerstvakantie.

Van bokbierfestival tot oktoberfeesten
De mooiste tuinen in Nederland
De leukste fairs en markten in oktober 2023
Bewonder Kunst bij een Kunstroute of Atelierroute in september