Menu
Tips

Kerstvakantie 2020 - Winterse uitjes voor het hele gezin

Links: ZuiderzeemuseumRechts: spoorwegmuseum.nl
Wat te doen in de kerstvakantie? Er zijn weer leuke uitjes met een winterse beleving en kerstsfeer voor het hele gezin. Uiteraard zijn alle activiteiten coronaproof!

- Let op: Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle evenementen t/m 19 januari 2021 uitgesteld of geannuleerd. Met uitzondering van online evenementen. Bekijk de website van het evenement zelf voor actuele info.-

Fonkelende lichtjes, vuurkorven en een winterse sfeer. Het geeft een gevoel van gezelligheid. En daar kunnen we in deze tijd wel wat meer van gebruiken. Vele musea en attractieparken spelen hierop in met leuke, magische en winterse evenementen in de kerstvakantie.

Wij hebben weer de leukste uitjes en activiteiten voor jou verzameld. Weer even lekker er op uit met de kinderen. Wel veilig uiteraard! Bekijk de gezinsuitjes hieronder.

1. Zuiderzien

Zuiderzien
Enkhuizen - Kom lekker ongegeneerd gluren bij de Zuiderzeeburen. Zuiderzien is dé nieuwe winterbelevenis in het Zuiderzeemuseum.

Struin door het sfeervol verlichte buitenmuseum langs 25 bijzondere locaties en ontdek achter de ramen onalledaagse objecten en hun verrassende verhaal.

2. Winter Station

Winter Station
Utrecht - Geniet van een een heerlijke warme wintersfeer in Het Spoorwegmuseum. Naast alle attracties en de tentoonstelling ‘Tosti’s Truffels Treinen’ zijn er leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen een speurtocht doen en zelf koksmutsen knutselen. Tijdens een speciale etiquetteles leer je hoe het hoort als je chique gaat dineren.

3. Winter Efteling

Kaatsheuvel - De Efteling is veranderd in een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes en knisperende kampvuren en feestelijke guirlandes. Maak een betoverende winterwandeling door het Sprookjesbos en geniet van winters entertainment.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. China Light Magic Forest

China Light Magic Forest
Rhenen - Beleef een magische avond met lichtspektakel China Light 'Magic Forest' in Ouwehands Dierenpark. De metershoge lichtkunstwerken toveren het dierenpark om tot een sfeervol lichtfestival voor jong en oud.

5. Winter in ARTIS

Amsterdam - Het is Winter in ARTIS. Het dierenpark wordt omgetoverd tot een winterse beleving met twinkelende lichtjes, een authentieke draaimolen en winterse lekkernijen. Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden zijn er workshops en kun je luisteren naar verhalen. Het park blijft tot 19.00 uur geopend.

6. Sprookjeswinterland Enkhuizen

Enkhuizen - Sprookjeswonderland is nog magischer in deze tijd van het jaar! Het hele sprookjespark in Enkhuizen is prachtig versierd met vele winterse verrassingen.

7. Kinder Kerstweken bij Hemelrijk

Kinder Kerstweken bij Hemelrijk
Volkel - In de Kerstvakantie zijn er leuke kerst activiteiten te beleven tijdens de Kinder Kerstweken bij Hemelrijk. Wat dacht je van een leuke bingo spelen, kijken en luisteren naar een winterverhaal en een kersthuis knutselen. Uiteraard kun je ook in een van de vele attracties.

8. Hortus by Night

Amsterdam - De Hortus Amsterdam is deze winter sprookjesachtig verlicht. Wandel mee tijdens een spannende avondrondleiding. Extra leuk is de avonturenroute ‘Nachtsafari’ voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Wat kruipt, vliegt, verstopt en slaapt er in de Hortus in de nacht?

9. Warme Winterweken DierenPark Amersfoort

Amersfoort - Kom jij ook in de kerstvakantie naar de Warme Winterweken? Dierenpark Amersfoort is extra sfeervol en tijdens elf avonden is het park extra lang geopend. Als het donker wordt, ziet het park er nóg magischer uit!

10. Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen

Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen
Ammerzoden - Speciaal voor kinderen opent Kasteel Ammersoyen op 2 avonden de poorten voor de Lichtjesavonden. Deze kerstvakantie kun je samen met je (groot)ouders wandelen door een donker kasteel bij het licht van lampionnen en kaarsen. Zo komen jullie helemaal in de kerstsfeer op 22 en 29 december !

11. Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem - Deze winter kun je in het Nederlands Openluchtmuseum zelf ervaren hoe de winters van vroeger waren. Luister naar winterse verhalen, doe samen de Elfstedentocht, bezoek de ouderwets gezellige wintermarkt en loop een knusse lichtjesroute!

12. Vier de Winter in Archeon

Vier de Winter in Archeon
Alphen aan den Rijn - Deze winter kun je in museumpark Archeon de oer-Hollandse winter ervaren! Proef de winterse sfeer in de prehistorie, bij de Romeinen en in het Middeleeuwse stadje Gravendam. Langs de speciale route van het feestelijk verlichte park valt van alles te beleven.

13. Feest van Licht

Heilig Landstichting - Hét familie-uitje voor het hele gezin in de kerstvakantie! Museumpark Orientalis opent weer haar deuren voor het inmiddels traditionele Feest van Licht. Een gezellig winters feest met allerlei activiteiten voor jong en oud tussen duizenden lichtjes in een feeërieke sfeer.

14. Kerstvakantie in FutureLand

Maasvlakte - Vaar tijdens een sprankelende lichtjestour met de FutureLand Ferry langs de grootste containerschepen en kranen, bezoek de tentoonstelling over de digitale haven of doe mee met leuke kinderworkshops en laat ze alles ontdekken over de modernste haven van de wereld.

15. Zin in Kerst

Utrecht - Ga mee op reis deze kerstvakantie! Bij Museum Catharijneconvent kun je de mooiste kerststallen bewonderen, reis je mee met Maria en Josef en kom je meer te weten over het kerstverhaal. Zin in kerst is een ideaal gezinsuitje, vooral met kinderen van 2 tot 8 jaar.

16. Magische Winterweken in Toverland

Sevenum - Toverland is met talloze dennenbomen, lampjes en kerstballen nóg magischer tijdens de Magische Winterweken. Warm je op aan het sfeervolle kampvuur en geniet van hartverwarmend entertainment en zing gezellig mee op de muziek.

Sinterklaas vieren met tieners
Sinterklaas uitjes en evenementen
Dino uitjes in Nederland
Wat te doen dit weekend?
Verrassend er op uit .. »