Inloggen

Kerstvakantie - Heerlijke winterse gezinsuitjes

Links: spoorwegmuseum.nlRechts: Winter Efteling - Pardoes
Wat te doen in de kerstvakantie? Er zijn weer leuke uitjes met een winterse beleving en kerstsfeer voor het hele gezin.

Fonkelende lichtjes, vuurkorven en een winterse sfeer. Het geeft een gevoel van gezelligheid. En daar kunnen we in deze tijd wel wat meer van gebruiken. Vele musea en attractieparken spelen hierop in met leuke, magische en winterse evenementen in de kerstvakantie van december 2023 en januari 2024.

Wij hebben 10 leuke uitjes en activiteiten verzameld. Weer even lekker er op uit met de kinderen. Bekijk de gezinsuitjes hieronder.

Winter Station

Winter Station
Het Spoorwegmuseum verandert in de kerstvakantie weer in het sfeervolle Winter Station. Kampvuurtjes, ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel brengt het hele museum in een romantische wintersfeer. Grote publiekstrekker is de ijsbaan: er kan geschaatst worden tussen de treinen!
23 december t/m 7 januari 2024 | Utrecht (Utrecht)

Winter Efteling

Winter Efteling
De Efteling is veranderd in een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes en knisperende kampvuren en feestelijke guirlandes. Maak een betoverende winterwandeling door het Sprookjesbos en geniet van winters entertainment. Als vanouds kan er weer geschaatst worden tijdens de Winter Efteling.
13 november t/m 4 februari 2024 | Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

Winter Feelings in Toverland

Toverland is met talloze dennenbomen, lampjes en kerstballen nóg magischer tijdens de Winter Feelings. Voor het eerst blijven deze winter alle 6 de werelden van Attractiepark Toverland volledig geopend, inclusief hartverwarmend entertainment en unieke winterse activiteiten en festiviteiten.
25 november t/m 15 januari 2024 | Sevenum (Limburg)

Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs
Kom samen de allerleukste winterse activiteiten ontdekken! Het Amsterdamse Winterparadijs heeft een gigantische binnen- en buitenschaatsbaan, een nog groter Sneeuwparadijs en fantastische nieuwe shows voor jong en oud in Het Film & Theaterparadijs! En optredens van bekende artiesten ✨
14 t/m 30 december 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

Light Nights in Ouwehands Dierenpark

Beleef een magische avond met lichtspektakel Light Nights 'AquaLuna' in Ouwehands Dierenpark. Metershoge lichtkunstwerken, mystieke verschijningen en magische lichtshows brengen je naar een wereld die je betovert.
Diverse data t/m 27 februari 2023 | Rhenen (Utrecht)

Winterland van Fluwel

Land van Fluwel ook in 2023 haar deuren in december voor een magische Kerstbeleving. Dit jaar beleef je Winterland van Fluwel met een geheel nieuw kerstverhaal en magische ontdekkingen.
9 t/m 30 december 2023 | Sint Maartensvlotbrug (Noord-Holland)

Light Safari

Light Safari
Safaripark Beekse Bergen organiseert deze winter een bijzonder evenement vol licht en kleur: Light Safari. Een magisch avondspektakel met een speciale wandelroute door 12 magische kleurzones en langs 3000 lichtgevende dieren, planten en bloemen.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

De Brabantse Winterparade

Een gloednieuw sensationeel winters evenement in de Brabanthallen Den Bosch. De Brabantse Winterparade is een betoverende plek, sfeervol verlicht door fonkelende kaarslichtjes en bomvol leuke activiteiten voor het hele gezin!
21 december t/m 7 januari 2024 | Den Bosch (Noord-Brabant)

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Het is Winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Loop samen door het feestelijk verlichte museumpark en ontdek en ervaar bijzondere verhalen op de vele historische locaties. Geniet van de nostalgische Winterkermis met authentieke rolschaatsbaan!
2 december t/m 14 januari 2024 | Arnhem (Gelderland)

Nederlands IJsbeelden Festival

Nederlands IJsbeelden Festival
Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. De beste ijskunstenaars hebben sneeuwsculpturen gemaakt tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer.
16 december t/m 25 februari 2024 | Zwolle (Overijssel)

Nog veel meer uittips voor kinderen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen met kinderen. Bekijk waar je Kerststallen kunt bekijken, schaatspret kunt beleven en nog veel meer. Kijk in de Kinderuitagenda voor nog veel meer leuke uittips in de Kerstvakantie.

Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Wat te doen dit weekend?
Toon de nieuwste thema's »