Inloggen

Deze Festivals zijn er in augustus 2022 - Van theaterfestival tot openlucht filmfestival

Links: amersfoortjazz.nlRechts: festivalboulevard.nl
Een leuk festival bezoeken in augustus? Dat kan! Vier de zomer met een theaterfestival, muziekfestival, cultuurfestival, openlucht filmfestival en meer.

Geniet van heerlijke festivalvibes, relax bij heerlijke zomeravonden en laat je verwonderen. We hebben de leukste festivals voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder 10 festivals in augustus 2022.

1. Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival
Tijdens Amersfoort World Jazz Festival komen talloze musici uit verschillende landen samen in Amersfoort. Er worden zo’n 100 binnen- en buitenoptredens gegeven ! Kom genieten van jazz en wereldmuziek op de pleinen en binnen de mooiste historische locaties van de stad.
4 t/m 14 augustus 2022 | Amersfoort (Utrecht)

2. Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard presenteert weer theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek op het bruisende festivalhart, in de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch.
4 t/m 14 augustus 2022 | Den Bosch (Noord-Brabant)

3. TOF - Terschelling Openlucht Filmfestival

TOF - Terschelling Openlucht Filmfestival
Geniet van heerlijke films in de buitenlucht tijdens TOF | Terschelling Openlucht Filmfestival. 10 dagen lang zie je de meest bijzondere films letterlijk onder de sterren!
5 t/m 14 augustus 2022 | West-Terschelling (Friesland)

4. De Parade Amsterdam

Het theaterfestival de Parade strijkt jaarlijks neer in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in theatertenten.
12 t/m 28 augustus 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

5. Grachtenfestival

Grachtenfestival
Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.
12 t/m 21 augustus 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

6. Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn

Kom naar het Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn voor een heerlijk avondje uit. In Stadspark Berg & Bos vindt deze zomer het Openlucht Filmfestival plaats. Negen avonden lang kun je kijken naar de laatste bioscoophits en filmpremières op een mega groot filmdoek.
12 t/m 20 augustus 2022 | Apeldoorn (Gelderland)

7. Noorderzon 2022

Noorderzon 2022
Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld.. én een groots zomerfeest.
18 t/m 28 augustus 2022 | Groningen (Groningen)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Strawberry Fields Festival

Welkom op het intiemste festival van Overijssel! Tussen de hoge bomen van het Oude Gemeentepark in Dedemsvaart vindt het Strawberry Fields Festival plaats. Een dag vol muziek, theater, kleinkunst en good food!
20 augustus 2022 | Dedemsvaart (Overijssel)

9. Limburg Festival

Beleef betoverende en verrassende theateracts op unieke locaties in Midden-Limburg in de openlucht. Laat je verwonderen met theater, toneel, dans, muziek, opera en mime op ongebruikelijke plekken in de regio.
24 t/m 28 augustus 2022 | Regio Midden Limburg

10. Stöppelhaene Sallands Oogstfeest

Stöppelhaene Sallands Oogstfeest
Maak het mee op Stöppelhaene, het Sallands Oogstfeest in Raalte! Dit vijfdaags evenement is uitgegroeid tot een van de mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland dat jaarlijks 120.000 bezoekers trekt.
24 t/m 28 augustus 2022 | Raalte (Overijssel)

11. Festival Oude Muziek Utrecht

Tijdens het Festival Oude Muziek 2022 klinkt de mooiste muziek op bijzondere locaties in Utrecht. Mooie concerten, van instrumentaal tot vocaal en van intiem tot groots spektakel. Met het ogenschijnlijk frivole festivalthema Galanterie verkent het festival dit jaar de verfijning van de achttiende-eeuwse rococo.
26 augustus t/m 4 september 2022 | Utrecht (Utrecht)

12. Cultura Nova

Cultura Nova
Internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova biedt een uitgebreid en veelzijdig programma voor jong en oud. Ruim 250 voorstellingen, concerten en andere presentaties. Muziek, theater, dans, circus, film en beeldende kunst.
26 augustus t/m 4 september 2022 | Heerlen (Limburg)

13. Culemborg Blues

Culemborg Blues is een gratis toegankelijk bluesfestival dat jaarlijks in het historische centrum van Culemborg plaatsvindt. Op de verschillende podia, zowel binnen als buiten, spelen ongeveer twintig (inter)nationale bluesbands.
27 augustus 2022 | Culembirg (Gelderland)

14. Festival Het Park Vertelt

Festival Het Park Vertelt
Het klimaat krijgt een stem tijdens poëziefestival Het Park Vertelt in Park Hartenstein te Oosterbeek. Met een ' lyrisch en ziedend' programma voor jong en oud, besteedt deze editie aandacht aan de natuur en de teloorgang ervan via poëzie, performances, spoken word, workshops en muziek.
27 augustus 2022 | Oosterbeek (Gelderland)

15. Oeljebroelje cultuurfestival aan de Schelde

Oeljebroelje cultuurfestival aan de Schelde
De kunstmarkt en live muziekoptredens zijn vaste prik op het jaarlijks terugkerend evenement. Het historisch fort in Ellewoutsdijk is zomer 2022 voor de 10de keer de plek waar het festival zal neerstrijken.
28 augustus 2022 | Ellewoutsdijk (Zeeland)

16. Nog veel meer festivals

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke festivals. Bekijk de festivalagenda voor een compleet overzicht. Hier vind je theaterfestivals, filmfestivals, foodfestivals, muziekfestivals en nog veel meer.

In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Valentijnsdag 2023 - Vier de liefde
8 x Kunstbeurzen in januari februari en maart 2023
Dino uitjes in Nederland