Inloggen

10 Dagje Uit Tips voor jouw Pinksterweekend

Links: lepeltje-lepeltje.comRechts: jazzinduketown.nl
Pinksteren staat voor de deur en dat betekent een lekker lang weekend. Er zijn volop leuke meerdaagse evenementen, festivals en uitjes om dit Pinsterweekend te bezoeken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om er lekker op uit te gaan? We hebben 10 leuke tips voor een dagje weg met Pinksteren voor je op een rijtje gezet.

1. Lepeltje Lepeltje Apeldoorn

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn
Omring je met creativiteit en wereldse muziek, verleg je culinaire drempel of ga langs de marktkramen vol bijzondere waren. Zoals altijd is er voor de kids onstuimig vermaak en is Lepeltje Lepeltje voor iedereen gratis toegankelijk.
27 t/m 29 mei 2023 | Apeldoorn (Gelderland)

2. Jazz in Duketown

Het grootste gratis jazzfestival van Nederland, met meer dan 100.000 bezoekers per jaar is weer te vinden in Den Bosch. Op de diverse podia in de binnenstad treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op.
26 t/m 28 mei 2023 | Den Bosch (Noord-Brabant)

3. Festival Tussenland

Festival Tussenland
Tussenland rolt cultuur uit over de hele binnenstad, met humoristische en groteske straattheateracts in de straten en op de pleinen. Geniet van top-circustheater, (inter)nationaal verteltheater en muziek uit alle windstreken.
26 t/m 28 mei 2023 | Zwolle (Overijssel)

4. Pasar Malam Asia

Pasar Malam Asia
In het Pinksterweekend naar Indonesië? Pasar Malam Asia keert groter terug dan ooit tevoren met een 4-daagse editie in Kardinge Groningen! Proef, geniet en beleef deze grote sfeervolle Aziatische markt.
26 t/m 29 mei 2023 | Groningen (Groningen)

5. Barrel Food Truck Fest

Barrel Food Truck Fest is een evenement waar je je hart kunt ophalen aan verrukkelijk streetfood, overheerlijke drankjes, lekkere beats en nog veel meer. Barrel is Gratis toegankelijk.
26 t/m 29 mei 2023 | Emmen (Drenthe)

6. Typisch Vollenhove

Vanaf vrijdag is er een kermis en het gehele weekend kunnen er rondvaarten gemaakt worden. Zaterdag is er een braderie en live muziek, zondag een Wine & Bites festival en maandag een open podium en pinksterrijden van jong tot oud.
26 t/m 29 mei 2023 | Vollenhove (Overijssel)

7. Oranjewoud Festival

Oranjewoud Festival
Festivalhart De Proeftuin is in het Pinksterweekeinde tijdens Oranjewoud Festival de gezelligste plek in de natuur van Parklandschap Oranjewoud. Er is doorlopend live muziek in veel verschillende stijlen en bij de foodtrucks zijn de lekkerste gerechten en drankjes te halen.
26 t/m 29 mei 2023 | Oranjewoud (Friesland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Hoppaaa foodtruckfestival Hilversum

Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt naar Hilversum tijdens Pinksteren! Schuif aan op het grootste terras en geniet volop. Borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, Silent Disco, Live muziek, muzikale bingo, nog meer foodtrucks, shared dining, lang tafelen, schminken enzovoorts.
27 t/m 29 mei 2023 | Hilversum (Noord-Holland)

9. Beleef Teylingen Handel & Ambacht

Bekijk het ambachtelijke leven van vroeger bij de Ruïne van Teylingen. De kampementen en ambachtslieden laten je het ambachtelijke alledaagse leven zien van verschillende periodes maar met name van de middeleeuwen.
28 en 29 mei 2023 | Voorhout (Zuid-Holland)

10. Vikingfest

Vikingfest
Ben jij klaar voor Vikingfest? Met Pinksteren komen er ruim 200 Vikingen naar het preHistorisch Dorp! Ontmoet handelaren, vechters, ambachtslieden en complete Vikinggezinnen.
27 t/m 29 mei 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
10 x Festivals in april 2024
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Toon de nieuwste thema's »