Activiteiten, evenementen of een dagje uit in Texel

Texel is het grootste waddeneiland en heeft een bijzonder afwisselend landschap, met kleine schilderachtige dorpjes. In deze sfeer worden door het jaar heen tal van (folkloristische) evenementen en activiteiten georganiseerd.

De natuur van Texel heeft veel te bieden, zowel voor sportieve activiteiten en watersport als voor wandelen en ontspanning. Het eiland is ook een geliefd oord voor vogelliefhebbers. Het grootste strand van Texel bevindt zich langs de gehele westkant van het eiland, met strandpaviljoens waarvan sommigen het gehele jaar open zijn.
Een avondje uitgaan kunt u in een van de gezellige restaurants en cafés.

Texel is te bereiken via de veerdient vanaf Den Helder.
Kies de gewenste categorie   
Er op uit in Texel
Kerstmarkten in Nederland
Gesponsord
Ontdek nu de echte kerstsfeer bij jou in de buurt.
Uittips van bezoekers over Texel:
Ecomare
Ecomare is een fantastisch natuurmuseum.Ik ben er nu twee keer geweest en krijg er maar geen genoeg van.Er is zoveel te zien,te ontdekken .. verder »
2 personen vinden dit leuk
Vakantie
Texel is echt geweldig,je kan er van alles doen.Het leukste is den burg zeker de moeite waard.Ecomare moet je zeker zien,leerzaam voor jong .. verder »
1 persoon vindt dit leuk
Vakantie
Texel is echt geweldig,je kan er van alles doen.Het leukste is den burg zeker de moeite waard.
1 persoon vindt dit leuk
Wandelen en fietsen in de omgeving van Texel:
Eendenkooi bij Spang
Aan de oostzijde van het Waddeneiland Texel ligt de eendenkooi verscholen in het kooibos. In de eendenkooi bij Spang kun je zien hoe de kooiker hier vroeger eenden ving. Bezoek ook het kooikerhuisje met mini-expositie over het aloude ambacht.
Hoge Berg
Natuurmonumenten steunt de actie van de Waddenvereniging om de powerboatraces op de Waddenzee tegen te houden. In augustus staan de wereldkampioenschappen powerboatraces gepland in het Marsdiep bij Texel.
Dijkmanshuizen
Ten noorden van Oudeschild (Texel) ligt de rijke natuur van Dijkmanshuizen. Het natuurgebied is 90 hectare groot. Je vindt hier weidevogels, rietvogels en veel verschillende plantensoorten, waaronder zeldzame orchideeen.
 
Dichtstbijzijnde uitjes in de omgeving van Texel
 
Meer dagje uit tips in Texel

Copyright 2018 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden
Bekijk ook de UITagenda van de regio Texel »